11.03.2008
1. Portretul

Andreea mi-a fost aproape în toţi cei patru ani de facultate de litere. Întotdeauna mi-am spus despre Andreea că e o fiinţă deosebit de puternică şi curajoasă. Şi că mi-ar plăcea să pot fi ca ea. Să am forţa să-mi păstrez echilibrul interior şi optimismul, chiar şi atunci cînd nu mai am nici un reper şi totul pare fără sens. Exact asta a reuşit Andreea mereu - să meargă mai departe atunci cînd noi toţi am fi cedat şi ne-am fi închis în suferinţă. Şi, mai mult decît atît, Andreea are puterea să fie mult mai mult decît prietenă, mult mai mult decît soră sau fiică. E o combinaţie perfectă, care nu dă greş niciodată: e prietenă, soră, frate, tată, mămică. E autoritară atunci cînd trebuie, severă, conducătoare. În acelaşi timp, e cea mai bună şi blîndă fiinţă cu putinţă.

E foarte inventivă şi are darul de-a planifica totul cu perfecţiune. Andreea visează rar, dar nu pentru că nu ar vrea, ci pentru că mulţi din jurul ei o fac, iar ea are datoria să fie mereu cu picioarele pe pămînt. Chiar dacă uneori îi e cumplit de greu, ea nu cedează niciodată.

Andreea crede mai mult decît noi toţi în prietenie. Crede în ea orbeşte, cu încăpăţînare.


2. Videoclipul (Nicu Alifantis: "Ce bine că eşti")


2'. Videoclipul (Florin Chilian: "Chiar dacă") - nu m-am putut decide; mai erau şi altele, dar acestea îmi sunt dragi în mod special


3. Autocaracterizarea

- cîteva lucruri simple despre tine
Îmi plac libertatea, aventura, lumea largă, dar atunci cînd întind mîna vreau să găsesc acel fir invizibil care să mă cheme înapoi către locşorul în care îmi încarc bateriile şi în care mă simt în siguranţă.

- pasiunea, lucrul, situaţia care te extaziază, ambiţionează, motivează
Ador să conduc (maşina) - să zbor, să simt vîntul pe faţă şi în păr.

- cel mai important talent al tău
Să ascult.

- cel mai ridicol lucru pe care l-ai făcut vreodată
Am un simţ dezvoltat al ridicolului - ridicol de dezvoltat.

- ce îţi doreşti în următorii 5 ani
Carieră, o maşină cu care să colind, o casă... am uitat ceva din lista obişnuită?

- lucrul pe care vrei să îl spui despre tine, deşi nu te-am întrebat
Îmi place să călătoresc, să cunosc.


4. Recomandările

- o carte din cele citite în ultimul an
Pacientul englez
de Michael Ondaatje (mult mai frumoasă decît filmul), Pobby & Dingam de Ben Rice (puterea imaginaţiei poate să depăşească viaţa).

- un film / o piesă de teatru sau un alt tip de eveniment ce poate fi văzut în stagiune curentă din cele văzute în ultimul an
Terminalul cu Tom Hanks, despre ceea ce înseamnă răbdarea şi respectul.

- un loc pe care îl iubeşti
Pe malul Dunării, la Giurgiu.

- un concert / un album / o formaţie
Nightwish

- o persoană tânără pe care pariezi, pe care o vezi capabilă să atingă excelenţa în domeniul în care aceasta evoluează
Sora mea, Alexandra - căreia îi iese (mai devreme sau mai tîrziu) tot ce şi-a propus. Chiar dacă îi place să se alinte şi să fie răsfăţată, atunci cînd îşi propune ceva este de neoprit. Nu contează prin ce greutăţi are de trecut. Am văzut-o reuşind (în mod excepţional) să îşi ducă la bun sfîrşit toate planurile - printr-o concentrare şi determinare remarcabile - în condiţii în care alţii abia mai reuşeau să se adune. Încă studentă a facultăţii de cibernetică, se pregăteşte să devină un as al informaticii. Sunt sigură că va reuşi.

0 comentarii

Publicitate

Sus