12.03.2008
1. Portretul

Vlad a terminat facultatea de filosofie din Iaşi. De cîţiva ani încoace, scrie texte de teoria artei, în Vector, în Idea, Framework sau Boekman. A lucrat, ca asistent-curator al lui Marius Babias, pentru Periferic 7 - Focussing Iaşi şi pentru expoziţia L'Europe en devenir. Partie 2, din Paris. Cu Vlad îmi place cel mai mult să merg în muzee şi la expoziţii de artă contemporană. E locul în care ne entuziasmăm împreună, chiar dacă inegal şi uneori la lucrări diferite. Dar e spaţiul în care ne destăinuim, unde ne place să ne jucăm de-a ghicitul artistului, curentului, anului. Pe puncte. Cînd îl cunoşti pe Vlad, vezi imediat că-i filosof. E serios, încruntat, afirmă lucruri cu gravitate şi nu face niciodată o afirmaţie fără suport. Ba chiar nu-i suportă pe cei care vorbesc fără acoperire şi fără să gîndească. Vlad preferă să tacă şi să observe, decît să umple un gol de linişte. Atunci cînd îl cunoşti mai bine, vezi că dincolo de severitatea impusă, e atras de ludic, de fiinţele care rîd şi se entuziasmează uşor. Atunci devine şi el o fiinţă veselă şi copilăroasă.

Vlad e îndrăgostit de natură. Iar marile oraşe îi plac mai ales dacă sunt înconjurate de păduri, lacuri şi cîmpuri galbene în luna aprilie. Aşa cum e Berlinul, pe care îl iubeşte atît de mult.

Vlad e tenace, ambiţios şi perfecţionist. Duce la capăt tot ce şi-a propus. Îi plac Miller, Brauner, Sabato, Lynch, filosofia analitică americană, muzica "supărată" şi adoră să pozeze într-un tip dark. De fapt, e o persoană blîndă şi greu de enervat. Vlad ar fi foarte bucuros dacă v-aş spune că tocmai şi-a făcut un blog, de care este îngrozitor de mîndru: http://vladmorariu.wordpress.com/. Dacă îi scrieţi şi un comentariu, îl veţi face fericit.


2. Videoclipul (My Dying Bride: "The Dreadful Hours" - de altfel, recomand tot concertul "Sinamorata")


3. Autocaracterizarea

- pasiunea, lucrul / situaţia care te extaziază, ambiţionează, motivează
Feedback-ul celorlalţi: îmi arată că nu e în zadar ceea ce fac.

- cel mai important talent al tău
Reuşesc să enervez lumea foarte uşor. Şi culmea că uneori îmi şi place.

- cel mai ridicol lucru pe care l-ai făcut vreodată
Să văd Titanic-ul împreună cu o colegă de liceu. Din păcate ea nu a venit la întîlnire, aşa că l-am plîns pe DiCaprio de unul singur.

- ce îţi doreşti în următorii 5 ani
O situaţie mai puţin precară.

- lucrul pe care vrei să îl spui despre tine, deşi nu te-am întrebat
Sînt un cititor pasionat al textelor de pe pachetele de tabac, pentru că în România le cauţi şi nu le găseşti.


4. Recomandările

- o carte din cele citite în ultimul an
Hermann Hesse, Lupul de stepă, pentru cea mai bună analiză asupra tipologiei sinucigaşului.

- un film / o piesă de teatru sau un alt tip de eveniment ce poate fi văzut în stagiune curentă din cele văzute în ultimul an
Piesa lui Mihail Bulgakov, Inimă de cîine, la Teatrul Naţional Bucureşti. Pentru că este pur şi simplu încîntătoare.

- un loc pe care îl iubeşti
Locul pe care mi-l imaginez dincolo de linia orizontului şi pe care nu l-am văzut niciodată. Plănuiesc o călătorie cu bicicleta pînă acolo. Sînt sigur că voi găsi păduri şi lacuri.

- un concert / un album / o formaţie
My Dying Bride. Pentru că am crescut cu ei şi mi-au în(des)-cîntat singurătăţile.

- o persoană tânără pe care pariezi, pe care o vezi capabilă să atingă excelenţa în domeniul în care aceasta evoluează
Daria, pentru că am văzut-o crescînd de la o zi la alta. Nu dă semne de stingere, aşa că s-ar putea să ajungă la locul de dincolo de linia orizontului înaintea mea. Iar ea nici măcar nu ştie să meargă pe bicicletă.

0 comentarii

Publicitate

Sus