18.10.2008

(Foto: Gabriel Bălănescu)

1. Pentru cei neiubiţi, cancerul geloziei roade în oase, subţiindu-le la nivelul unor virgule dintr-o frază, scobind toate cuvintele din ea.
Fii orice, dar nu asta.


(Foto: Dungha)

2. Un pahar de vin roşu pe jumătate băut, o carte uitată pe scaunul unui tren, aburul respiraţiei pe un geam îngheţat, cu nimeni acolo.
Singurătatea teribilă a femeii închisă într-o cameră cu un copil ce nu poate răspunde spaimelor şi angoaselor sale. Un simbol, mai mult decât un simbol. Un miraj.
Fii orice.
Dar nu asta.  


(Foto: Andrei Caplat)

3. Pentru cei neiubiţi toată lumea pleacă, toată lumea moare, nimic nu durează. Totul are un sfârşit, nimic nu este de durată. Totul este purtat departe, o veşnică despărţire, şi se îndepărtează din ce în ce mai tare. Fără o bază solidă. Necreând nimic. O plecare sterilă.


(Foto: Raluca Crăcuţ)

4. Pentru cei neiubiţi, cancerul geloziei roade cuvintele din frazele înţepenite de febră şi otravă, subţiindu-le la nivelul unor virgule care s-au transformat în rugină. Rugină care a paralizat comunicarea.
Fii orice, dar orice aş putea lua cu mine şi păstra în lumea mea. Nu asta.  


(Foto: Dungha)

5. Pentru cei neiubiţi, lumea întotdeauna pleacă, uită, respinge, trădează. Mai mult decât un simbol, desigur magie. Sugrumată în noi iubiri. Nimic nu se leagă, totul dispare. Singurătatea cumplită a femeii cu un copil de cinci luni în pântecele sale. Pentru că acest copil nu-i poate răspunde la nicio întrebare. Un pahar de vin băut pe jumătate, o carte nescrisă, un geam pe care n-a privit nimeni.  


(Foto: Dungha)

6. Da, dar trebuie să existe şi altceva, ceva mai mult de atât. Mai mare decât un simbol.
Un miraj.

"Ceea ce opreşte visele de la a deveni realitate
este lipsa de încredere şi de dragoste.
"
("The voice", Anais Nin)

www.orasul.ro

2 comentarii

  • Falsă întrebare
    [membru], 27.10.2008, 20:22

    Dar pentru cei iubiţi, cum e lumea? Aceeaşi paşi, aceleaşi frunze...


  • RE: Falsă întrebare
    [membru], 27.10.2008, 22:26

    Aceiaşi paşi..., spusei, corectându-mi postarea!

Publicitate

Sus