Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Atelier LiterNet  Sageata  Sport  Sageata  Sport de poveste

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

Nimic de pierdut, totul de câştigat


Cosmin Stăniloiu

04.11.2003
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Articolul anterior din rubrică
Articolul urmator din rubrică
Nu ai în viaţă întotdeauna prima şansă. Aşa cum nu mereu trebuie să rişti. Când n-ai nimic, orice îţi e la îndemână, tocmai pentru că ai de pierdut nimicul. Şi rămâne să câştigi, dacă poţi, totul.
Între Doneţk şi Moscova, Dinamo a zbârcit-o de două ori, cu Rapid şi la Bistriţa, îngrijorându-şi suporterii. Uşurinţa de a irosi ocaziile stârneşte chiar nemulţumire, egală cu aceea născută din greşelile defensive. Uneori, elevii lui Andone par a trata de sus meciurile primei divizii, cu o suficienţă care nu e chiar străină mentalităţii de "profesionişti" din campionatul nostru. Încălecaţi pe caii şchiopi ai magnatului ucrainian Ahmetov, dinamoviştii s-au crezut într-un galop facil printre competitoarele interne. Rămaşi pe caii de împrumut de la Doneţk, Zicu, Niculescu şi compania s-au trezit upercutaţi de Rapid şi împiedicaţi la Bistriţa, îngrijorându-ne atunci când ne gândim la Cupa UEFA. Mizăm, astfel, doar pe capacitatea superioară de concentrare în partidele internaţionale, dispărând constanţa rezultatelor bune şi a evoluţiilor faste. Mă aştept ca Dinamo să joace contra ruşilor de la Spartak aşa cum a făcut-o contra lui Şahtior. Şi o să mă bucur pentru eventuala victorie. Dar nu voi uita superioritatea bleagă arătată după calificarea europeană, de parcă nimic n-ar mai conta dincolo de ea.

Steaua, care şi ea e gata să întâmpine pe Liverpool, şi-a păstrat ritmul intern şi s-a aşezat în fruntea clasamentului. Insuficient pentru a emite pretenţii contra englezilor, dar destul de mult pentru a crede că asta se va întâmpla. Mai echilibraţi după ce au eliminat pe Southampton, elevii lui Piţurcă afişează un realism ponderat, dar asta se întâmplă şi pentru că Liverpool nu e oricum Spartak Moscova. Tocmai pentru că impune respect numele său, formaţia britanică e favorita dublei cu Steaua, de partea românilor stând ambiţia şi ideea că oricum nu e nimic de pierdut, totul e de câştigat. Rămâne ca la ora celor două meciuri să aibă ai noştri puterea să creadă şi ei asta.


Articolul anterior din rubrică
Toate articolele din rubrică
Articolul urmator din rubrică
0 comentarii

ARHIVA RUBRICII

Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Bayern şi povestea ei cu suedezi (5.0/5 - 1 vot)
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Din Scandinavia, un fotbal epic (5.0/5 - 4 voturi)
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Ultimele lacrimi (5.0/5 - 2 voturi)
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro În pas cu Paul (5.0/5 - 2 voturi)
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Cu mingea, pe apă (5.0/5 - 3 voturi)
Sageata Toate articolele din această rubrică


RUBRICILE CATEGORIEI

Sageata Zi de zi, mingea e rotundă
Sageata Euro 2008 - Mai mult decât fotbal
Sageata Olimpice
Sageata Cupa Mondială 2010
Sageata Cupa Mondială 2014
Sageata Je suis Football


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer