Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Atelier LiterNet  Sageata  Fragmente şi cronici ale cărţilor pe hîrtie  Sageata  Semnal editorial

Povestea lui Harap-Alb


Ion Creangă, ilustraţii de Cristiana Radu

02.05.2012
Editura Vellant
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Articolul anterior din rubrică
Articolul urmator din rubrică
Ion Creangă
Povestea lui Harap-Alb
Ilustraţii: Cristiana Radu
Editura Vellant, 2012
*****
Intro

Într-o vreme când nu existau nici autostrăzi, nici avioane, iar caii puteau zbura ca vântul şi ca gândul dintr-o împărăţie în alta, un tânăr fecior de crai pleacă în lume să îi urmeze la tron unchiului său, Împăratul Verde. Drumul e lung şi plin de primejdii, dar fiul de crai are ajutoare dintre cele mai neobişnuite: Crăiasa Albinelor, Gerilă, Flămânzilă, Ochilă, Setilă şi Păsări-Lăţi-Lungilă.

Un basm scris de Ion Creangă se recunoaşte de la o poştă, iar Povestea lui Harap-Alb nu este o excepţie. Fiecare pagină e însoţită de un zâmbet mucalit, iar aventurile de basm publicate în 1877 de scriitorul din Humuleşti sunt astăzi la fel de actuale şi de fermecătoare.

Primul titlu al colecţiei Pasărea măiastră de basme româneşti ilustrate de artişti români, Povestea lui Harap-Alb se desfăşoară în aproape 80 de pagini minunat ilustrate de Cristiana Radu şi reprezintă un cadou perfect pentru micii şi marii cititori de poveşti ilustrate.

Cristianei Radu i-au plăcut întotdeauna poveştile. Desenul i s-a părut, de-a lungul timpului, un complement necesar în încercarea de revrăjire a lumii. Azi, priveşte cartea pentru copii ca pe un domeniu privilegiat de redefinire a Frumosului şi totodată ca pe un mijloc de a oferi modele alternative pentru imaginarul copiilor de azi. A publicat până în prezent şapte albume ilustrate pentru copii (picture-books) şi mai multe cărţi ilustrate.


Articolul anterior din rubrică
Toate articolele din rubrică
Articolul urmator din rubrică
0 comentarii

Spacer Spacer