29.02.2004
OK, recunosc. Roşesc foarte uşor. Am avut o educaţie strictă, riguroasă şi nu mi-am auzit niciodată părinţii înjurînd sau rostind vorbe cu conotaţii indecente. Dar, din fericire pentru mine, sunt alţii care mă întrec...

"Credeţi că e OK pentru el dacă facem sex oral în timp ce are prezervativ?" ne-a întrebat o prietenă cînd eram ca fetele, la o cafenea. Eu am făcut ochii mari şi m-am uitat în jur să văd dacă ne-a auzit cineva pentru că întrebarea, rostită cu glas ridicat, venea după o conversaţie despre soldurile de iarnă. A urmat o dezbatere lungă pe subiect (nu vă dau detaliile, sorry) iar amănuntele mult prea picante au oripilat-o în final pe prietena noastră.

Uneori îmi imaginez că a crescut cu o bonă care îi aducea micul dejun cu un mesaj în franceză. Alteori mă gîndesc că e un pic cam "sclifo", dar de cele mai multe ori cînd o aud spunînd "vai, mamă" la fiecare vorbă cu trimitere sub centură, mă gîndesc "OK, Charlotte, lasă că o să te obişnuieşti tu".

***

Într-o perioadă calendaristică în care marketerii speculează la maxim sentimentele / dorinţele femeilor, vorbim despre doamne si domnişoare cu totul altfel decît v-aţi aştepta.

Timp de patru săptămîni veţi găsi în acest colţ de web personaje care seamănă cu fiecare din fetele celebrului serial care tocmai s-a încheiat în America. (Pe cuvînt dacă înţeleg de ce Carrie rămîne cu Mr Big.)

***

Viaţa în marele Oraş - capitala - cu Big "O" (de la Oraş, nu de la Orgasm cum ar crede cititoarele de Cosmo) implică o serie de reguli de supravieţuire, diferite de la personaj la personaj.

Astăzi aflaţi decalogul de supravieţuire în Big O cînd te numeşti "Charlotte".
1. Important e cine te cunoaşte, nu pe cine cunoşti.
2. Nu te lăsa intimidată (de şefi, de bărbaţii "extra-job", de femeile rivale)
3. Învaţă locurile la modă şi treci măcar o dată pe lună pe acolo.
4. Învaţă magazinele cu haine frumoase şi preţuri spectaculoase.
5. Învaţă magazinele cu accesorii spectaculoase (aceeaşi bluză e cu totul nouă cu un accesoriu potrivit).
6. Află care sunt cărţile trendy şi ai grijă să le ai în bibliotecă (într-una din zilele triste s-ar putea să începi să le citeşti).
7. După ce ai citit o carte, memorează un fragment care te-a emoţionat, va fi util în conversaţiile de salon.
8. La concertele simfonice, operă şi balet găseşti bărbaţii din target-ul tău.
9. Cînd ţi se spune că eşti naivă, zîmbeşte frumos şi spune: "nu, sunt doar romantică".
10. Învaţă să menţionezi in discuţii amănunte despre educaţia ta rafinată şi despre "rădăcinile" sofisticate.

(N-am de gînd să mă iau în serios şi să fac astăzi o analiză sociologică în care să vă spun cum şi de ce a influenţat filmul acesta feminismul şi feminitatea. Mai am timp pentru acest lucru, mai ales că, într-una din săptămînile viitoare am să vorbesc despre Miranda, intelectuala grupului.)

Astăzi e vremea Charlottei.
Cîte Charlotte ştiţi? Gîndiţi-vă bine, în fiecare grup de prieteni există una.

Frumoasă de pică, graţioasă, elegantă, ea e femeia 3R şi nu e vorba despre Recuperare, Reciclare, Refolosire.

Ea e Rafinată, Ruşinoasă şi Roşioară în obrăjori. Vine întotdeauna dintr-o familie în care mama sau bunica sunt profesoare / învăţătoare sau a avut o bonă care i-a predat regulile de bune maniere ca la pension.


Charlotte nr 1

Numele ei începe cu aceeaşi literă, "C". A venit de la Mangalia la Bucureşti ca să urmeze o facultate. Printr-o conjunctură a ajuns să lucrează la o firmă franceză care importă ciment şi materiale de construcţii, dar a stat puţin aici pentru că nu era un domeniu sexy.

E educată, rafinată, are siluetă de manechin şi s-a oprit pentru o vreme la un domeniu mai apropiat de personalitatea ei: cosmeticele. După un timp şi-a făcut propria-i companie.

Charlotte numărul 1 are astăzi o firmă de relaţii publice (chiar dacă job-ul o apropie de Samantha, ea e mai mult Charlotte) şi dacă se află în aceeaşi încăpere cu cineva care face o glumă fără perdea, evită delicat privirea celor din jur şi încearcă graţios să schimbe subiectul.

De la ea am învăţat regula numărul 10 din decalogul lui Charlotte. La prima noastră întîlnire, la lansarea unui parfum, după ce i-am fost prezentată şi a aflat cum mă cheamă, m-a întrebat dacă sunt rudă cu compozitorul cu acelaşi nume, apoi a adăugat elegant: "Am studiat muzica împreună cu unchiul tău", stabilind o conexiune cu mine, dar în acelaşi timp arătîndu-mi că e educată.
(Ca să vedeţi că am învăţat lecţia, tocmai ce v-am spus, indirect, originea mea sofisticată, în conformitate cu regula nr 10).


Charlotte nr 2

E una dintre cele mai sexy şi mai frumoase femei din România. Şi pe cît e de frumoasă, pe atît de mult bun simţ are.

A crescut alături de bunică pentru că mama, stewardesă fiind, era mai mult plecată. Bunica a educat-o după regulile de altă dată şi e şi acum ca o mică prinţesă respectînd politeţurile de mult uitate în viteza cu care ne trăim viaţa.

Charlotte nr 2 a cîştigat la 20 de ani cel mai prestigios concurs de frumuseţe, Look Model, şi de la finala internaţională s-a întors cu o super maşină. A muncit apoi pas cu pas, la televiziune, radio, o revistă şi un ziar, parcurgînd un traseu invidiat şi de doamnele şi domnişoarele care, nefiind la fel de frumoase, au o singură şansă: să fie deştepte.

Educaţia de "Charlotte" a ţinut-o departe de orice mărturisire legată de viaţa ei privată. În celebrele fotografii în care acoperă cu o pătură fereastra camerei de hotel în care locuieşte, n-ar fi trebuit să vedeţi o declaraţie de genul: "Nu vreau să se ştie de iubirea mea cu / pentru domnul X" ci o mărturisire potrivită cu educaţia ei "Sunt ruşinoasă, am o educaţie strictă, ce fac în pat e doar între mine şi iubitul meu. Dar nu mi-e ruşine că iubesc".

Acum revista care publica fotografiile cu pricina si pe care Charlotte nr 2 a dat-o în judecată pentru un alt articol în care a interpretat cîteva fotografii după cum era interesant pentru tiraj, încearcă să o intimideze.

Sunt în mijlocul procesului şi, în fiecare săptămînă Charlotte nr 2 e, sub un pretext sau altul, în paginile revistei. Mesajul e simplu: "suntem cu ochii pe tine, te urmărim îndeaproape", iar scopul e uşor de identificat "punem presiune asupra vieţii tale private".

Va rezista Charlotte a mea?! Sper că da. Ştiu că există undeva sus de tot, un domn care o ştie mult mai bine pe aceasta micuţă Charlotte şi care are încredere în ea. Oricît de mare ar ajunge (în ani şi notorietate), pentru el va rămîne "micuţa Charlote" şi o va veghea din cer.

Regulile 4 şi 5 din decalogul de supravieţuire le predă lunar într-o revistă glamour (e măiastră la hăinuţe şi accesorii) şi sper să înveţe de la mine sau de la prietenii ei buni o altă regulă din "decalogul Charlotte", pe cea cu numărul 2: Nu te lăsa intimidată!



Acestea sunt doar două exemple de Charlotte bucureştene, dar dacă vă gîndiţi bine, e bine să fiţi şi voi Charlotte.

E bine să roşeşti timid la masă cînd o glumă nu e foarte politicoasă. Domnului de lîngă tine îi place să fie acompaniat de o lady, chiar dacă el e prea grăbit ca să-ţi mai deschidă uşa maşinii sau să-ţi aşeze scaunul la restaurant.

E bine să mai crezi în iubirea care vine călare pe calul alb şi să o aştepţi cu sufletul deschis. Dacă e să vină, vine. În plus, romantismul n-o să moară niciodată.

E plăcut să fii în pas cu moda. Chiar dacă prietenii şi colegii tăi nu ştiu cîte eforturi ai făcut ca să ai cămaşa aceea din ultima colecţie de primăvară.

E plăcut să citezi din cărţi celebre. Ce dacă mulţi se uită ciudat la tine, tu măcar ai citit cărţile respective pe cînd alţii nici coperţile nu le-ar recunoaşte.

Nu contează că toţi îţi spun să nu mai crezi în căsătorie. Un jurămînt are valoare de jurămînt, aşa că "pînă cînd moartea ne va despărţi" trebuie respectat cu stricteţe, răbdare şi diplomaţie.

Nu te teme de lucrurile rele pe care le auzi în jurul tău. Nici chiar atunci cînd te privesc direct. Nu te lăsa intimidată de femeile rivale, de barbaţii "extra-job" sau de şefi. Aminteşte-ţi că eşti mai educată decît ei şi... ignoră-i.

Şi ţine minte regula numărul 1 din decalogul de supravieţuire al Charlottei: "Nu contează pe cine cunoşti, ci cine te cunoaşte". Străduieşte-te ca, din cînd în cînd, să faci lucruri memorabile pentru ca oamenii să afle de existenţa ta.

Şi dacă nu te simţi Charlotte; dacă tu crezi că eşti Samantha, sau Miranda, sau Carrie, gîndeşte-te o clipă: nu ţi-ar plăcea să fii precum cele două Charlotte ale mele?!

(Haide a venit primăvara, visează şi tu un pic... Un corset de mătase, pantofi cu funde colorate, o fustă într-o culoare pastel şi părul aşezat perfect. Să nu-mi spui că nu-ţi place visul acesta...A, mai e şi Trey, soţul lui Charlotte, dar din motive obiective, de dragul visului, pe el îl vom înlocui. Alege tu cu cine!)

Săptămîna viitoare Sex in the city continuă.
În episodul următor faceţi cunoştinţă cu două doamne care, chiar dacă au trecut de 40 de ani, nu se tem de anii care trec, ci se simt foarte bine cu corpul şi mintea lor.

0 comentarii

Publicitate

Sus