19.04.2013
Cursul de Creative Writing Punct... a fost organizat de Asociaţia Culturală Control N în perioada 22 ianuarie - 26 martie 2013 şi susţinut de scriitorul Cristian Teodorescu. Povestirile scrise de participanţii la acest curs vor putea fi citite în fiecare sîmbătă în această rubrică. Unul dintre participanţii la acest curs, Cristian Boricean, a primit bursa LiterNet, care constă în posibilitatea de a publica 15 povestiri pe LiterNet în 2013.

***

M-am bucurat de parcă le-aş fi scris eu cînd am citit primele povestiri ale  participanţilor la cele zece întîlniri de Creative Writing din această primăvară. Mai ales că nu le cerusem autorilor să-mi ofere probe preliminarii de talent.
Am fost însă de-a dreptul încîntat cînd, după un interval mai scurt, am citit şi al doilea rînd de povestiri, în care se simţea mai multă siguranţă a condeiului. Asta şi în condiţiile unui marş forţat printre cărţi, într-un regim de lectură profesională.
Probabil că această experienţă a fost obositoare pentru nişte oameni care fac şi altceva şi pentru care, deocamdată, scrisul e un hobby. Din cîte am observat însă a fost o oboseală plăcută, măcar şi pentru că n-a provocat abandonuri.
Marea confirmare că aceste zece întîlniri a trezit scriitorii din cei care au luat parte la ele ar fi ca într-un an, doi să vorbim despre cărţile lor de debut. Le ţin pumnii cu încredere.
 
(Cristian Teodorescu)

0 comentarii

Publicitate

Sus