Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Atelier LiterNet  Sageata  Proză scurtă  Sageata  Fractalul Epic

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

Dimensiuni


Sabina Balan

12.07.2013
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Articolul anterior din rubrică
Articolul urmator din rubrică
Îmi spune - Ştii cum se spune la "aluniţă" în franceză? Grain de baute. Grăunte de frumuseţe..., se grăbeşte el să-mi traducă, uitându-se languros la aluniţa de pe buza mea superioară. Îi spun - Ştiam. Buzele lui se îndreaptă strânse spre acel grăunte al meu. Mă feresc cu toată frumuseţea de care dispun.

Îmi spune că a rupt odată o floare de pe stradă, şi-a pus-o la ureche şi i-a intrat o gâză în ureche. Îi spun - Şi dacă un monstru ţi-ar smulge casa din temelii şi şi-ar pune-o după ureche, nu te-ai duce şi tu să locuieşti în el?, mă refer desigur la adaptarea la un nou mediu. Îmi spune - Nu cred, casa mea are 75 mp şi e din cărămidă. Mă hotărăsc să nu mă uit niciodată în urechea lui.

Îmi spune că timpul e ca un cursor de Youtube, după ce cineva a dat play şi a scos mouse-ul din funcţiune. Îi spun - Da, dar poţi să dai stop şi din tastatură. Îmi spune - Ei, uite, vezi? Unii merg în spaţiu pentru asta, alţii apasă "spaţiu" pentru asta. Zâmbesc.

Îmi spune - Te iubeşte cine te sărută. Iar el nu mai vrea să mai iubească, aşa că s-a hotărât să nu mai sărute pe nimeni. Mă uit la el, gândindu-mă la inutilitatea acestui gând. Îi spun - Bine, atunci dezbracă-te.

Îmi spune că atunci când comandă cartofi prăjiţi, îi mănâncă mai întâi pe cei mici şi uscaţi şi-şi imaginează că e un prădător sadic, care năvăleşte peste un sat şi decide să masacreze întâi copiii şi tinerii. Mă hotărăsc să-i spun să nu facă prea curând copii. Îi spun - Dar după aia, cartofii ăia mai mari au un gust groaznic. Îmi spune - Normal, sunt trişti că le-au murit copiii.

Îmi spune că o linie nu o să ştie niciodată despre un cub că e tridimensional. Linia o să vadă mereu în faţa ei un pătrat bidimensional, ca şi ea. Tac. Îi spun - Ai dreptate... Îmi spune - Nu, nu am, nu am întrebat niciodată o linie ce părere are despre un cub. Mă uit la faţa lui ovală şi mă gândesc pentru prima oară la dimensiunile dintre oameni.
Articolul anterior din rubrică
Toate articolele din rubrică
Articolul urmator din rubrică
0 comentarii

Spacer Spacer