01.01.2015
Sunt mic, dar curat, sincer, vesel, optimist. Sunt un înger cu aripi firave, ce am fost trimis în această noapte pentru a vă fi alături timp de 365 de zile.

Încerc să fiu mai bun, mai puternic, mai prosper decât fratele meu, 2014. El era mai mândru din fire şi de aceea nu a reuşit să dăruiască tot ce avea bun în sac. Să ştiţi că eu sunt copilăros şi vă spun de la început - ca să nu aud că nu aveaţi de unde să ştiţi una ca asta -, că am nevoie de zâmbetele voastre, de jocul şi cheful vostru de joacă. Îmi doresc să fiu răsfăţat, să îmi citiţi multe cărţi, reviste, poveşti. Orice carte mă va face mare şi frumos, roditor şi înţelept.

Să dansaţi, să ascultaţi muzică, ba chiar să-mi cântaţi... aşa cum vă pricepeţi voi.

Vreau să vă scoateţi de la naftalină sufletele de copil, să fiţi darnici, umani, calzi, să vă îmbrăţişaţi copiii, fraţii, surorile, părinţii, prietenii, să faceţi acte caritabile - unii nu sunt aşa norocoşi precum voi - să scrieţi scrisori oamenilor dragi, scrisori de recunoştinţă sufletului vostru, chiar şi lui Moş Crăciun.

Vreau să mă ajutaţi să scăpăm de tristeţe, de răutate, de invidie şi ură.

Zâmbiţi oamenilor din jurul vostru. Răspundeţi cu drag la telefon sau la o întrebare adresată de cineva pe stradă; ajutaţi un copil să primească educaţie; salvaţi viaţa unui om care are nevoie de puţin sânge; vizitaţi-vă prietenii, socializaţi, fiţi creativi; faceţi cadouri simbolice, dar dăruiţi... un zâmbet, o îmbrăţişare, o felicitare făcută din cuvinte decupate din ziare...

În fiecare zi, vă rog să fiţi optimişti, iar seara să-mi scrieţi realizările voastre într-o agendă. Eu le citesc cu drag şi responsabilitate şi vă ajut să treceţi peste greutăţi; vă dau un sfat, un răspuns, o altă şansă, un înger să vă descurce iţele.

LA MULŢI ANI veseli, jucăuşi, cu multă, multă sănătate! nu vă uitaţi căciula, fularul şi mănuşile! Este iarnă, dragii mei şi nu vreau să vă văd cu nasurile îngheţate.

LA MULŢI ANI cu multe poveşti personale frumoase, răsunătoare, cu lecturi, bucurii, împliniri, miracole şi oameni sinceri prin preajmă!

Cu mare drag şi energie pozitivă,
Vă îmbrăţişează ANUL 2015



***
PS: Topurile anului 2014 şi / sau dorinţele voastre pe 2015 le aşteptăm la [email protected] (în word, cu diacritice). Unele dintre cele primite vor fi publicate pe LiterNet.

0 comentarii

Rubricile categoriei

Topuri & Retrospective

Publicitate

Sus