13.02.2003
" ...povestea este în întregime adevărată, de vreme ce am născocit-o de la un capăt la celălalt..."

Boris Vian


10.00 Pauză de cafea. Parcă până acuma s-ar fi spetit cu toţii muncind... dar aşa vine vorba. Obiceiul biroului. Carmen a venit astăzi cu o rochie nouă. Rochie????? Habar n-aveam că mai există rochii de iarnă, cu mânecă lungă. De unde până unde?! Costumaşe serioase, în două – trei piese sau, eventual, fustă şi pulover – iată ce numesc eu ţinută de servici. Rochie???? Cu mânecă lungă???? Unde o fi găsit-o? Când o fi având timp să bată magazinele???? Fata asta pare să se gândească numai şi numai la modă. Şi cică vrea să dea la Teatru...

11.00 Mi s-a stricat ceva la computer şi nu mai pot accesa decât Office-ul. N-am mai jucat solitaire de o săptămână, sunt un pachet de nervi! Ceilalţi stau toţi cu ochii în monitoare şi se prefac că lucrează. Dau mult prea des din mouse ca să fie adevărat, dar nu mă pot duce să-i verific tot timpul... Şi-aşa mi-a spus Directorul că nu ştiu să-mi păstrez oamenii, că nu leg colectivul... Iar Gigi m-a anunţat chiar dimineaţă că pleacă de tot. Sinceră să fiu, nu prea-mi vine să cred, până acum s-a zbătut din greu să-mi ia postul! El zice că şi-a găsit nevastă-sa ceva la Ministerul de Externe şi se mută cu familia în Portugalia. Măi, să fie! Muta aia în diplomaţie! Asta ne mai lipsea, bobor!

12.00 Telefon de la Director. Cică mi-a trimis un memo urgent la care nu i-am răspuns. Probabil că a venit în reţea printre zecile de mesaje despre căni rătăcite pe care le şterg din cinci în cinci minute şi i-am dat delete. Am promis să-i răspund imediat. Oare despre ce mi-o fi scris???? Când câştig la şase-din-patruzecişinouă, îmi dau şi eu demisia. Prin fax!

13.00 Am interzis cănile personalizate şi am trimis-o pe Tuţi de la Desk să cumpere unele albe, simple, pentru toată lumea. Le-am auzit pe fetele de la marketing bombănind că n-am decât să le interzic celor doi subalterni ai mei. N-au decât să se zgârie ele pe ochi, gata, s-a terminat cu discuţiile interminabile pe intranet despre căni şi linguriţe dispărute. Iar subalternii or fi ei numai doi, dar sunt un Departament! De CREAŢIE!

15.00 Fata asta, Carmen, e de groază! Azi s-au anunţat nominalizările la Oscar şi ea nici măcar nu ştie care sunt. Cică preferă să citească, decât să se uite la televizor. Dar Oscarul e pentru filme, ce treabă are cu televiziunea? Pentru televiziune sunt premiile Emmy, nu?? Şi mai zice că vrea să dea la teatru. Şi la teatru, că nu uită niciodată să precizeze că are deja o facultate... De fapt, bănuiesc că a lansat zvonul ăsta numai ca să atragă atenţia asupra pretenţiilor ei creatoare. Bine mi-a zis Nae: "Soro, nu-i mai judeca pe ceilalţi după inima ta, tu eşti bună, lumea-i rea, te sapă, în ziua de azi toţi vor să fie şefi!"

16.00 I-am trimis pe amândoi pe teren, în prospecţie de locaţii. Ce s-au mai bucurat că scapă de mine!... De fapt, vreau să le verific agendele pe îndelete şi n-am chef să stau peste program pentru asta. Bărbată-meu zice că nu-i tocmai corect să mă uit în însemnările lor, dar eu cred că, din moment ce firma le dă agende, şeful are datoria să le controleze din când în când. Ei sunt proşti, dacă scriu acolo prostii! Mă gândeam chiar să o pun pe Tuţi de la Desk să facă xeroxuri şi să le citesc pe îndelete acasă, că-i prima dată anul ăsta, dar xeroxul s-a stricat, iar despre Tuţi nu ştii niciodată ce cui spune. Mai bine niţică privacy, isn’t it?

17.00 Am găsit câteva chestii după care o să-mi fac fişe. S-ar putea să am nevoie, la o adică, când le fac caracterizările. E incredibil, ce pot să scrie unii în însemnările lor proprii... Mai bine să ai copii, ca să-i poţi dovedi!

Fişa 1: GIGI scrie:

Rezoluţii De Anul Nou

Să mă gândesc la ele înainte de Anul Nou al nostru, nu al chinejilor! Eventual, chiar înainte de Crăciun, ca să fiu sigur!
Să le scriu, că altfel le modific cum îmi place!
Să le fac publice, ca să le respect!

Deci:
1. Să nu mai încep frazele cu DECI!
2. Să-mi iau carnet de şofer (martie, max. aprilie) (reportat de anul trecut. De ANII trecuţi, fir-ar!)
3. Să beau ceai în loc de vin (Ha!) Termen: de mâine. (HA!)
4. Să-mi găsesc un job plătit cu 1000 USD (până în august)

(n.m. Hahahaha!)

5. Să am mai multă grijă de mama.
6. Să ascult muzică clasică (în special Wagner, ca Pompi)

(n.m. - de aflat cine-o fi Pompi!)

7. Să-mi cumpăr laptop (report de când lumea!)
8. Să mănânc mai puţin şi să alerg mai mult. Să evit un stomac prea plin şi o minte prea goală.
9. Să păstrez relaţiile cu ceilalţi colegi ai mei creativi.

(n.m. Păi, nu zicea că pleacă în P?)

10. Să citesc cărţi de autori de care ceilalţi încă nu au auzit (de căutat pe internet. De căutat interviurile autorilor cunoscuţi, să citesc-citez ce citesc-citează ei)
(n.m. deci aşa procedează, ca să pară deştept...)


Fişa 2: CARMEN scrie:

Jurnal

- Hai la mare! Mergem la mare!
H. mă freca încetişor pe nas, ca pe un căţel alintat, încercând să mă trezească.
- Nu ziceai că week-endul ăsta mergem la mare?
Am deschis ochii. Tavanul era alb şi H. era neras. Îmi era cald şi nu înţelegeam deloc de ce ne înveleam cu două pături, din moment ce urma să plecăm la mare. Ceasul arăta 6.30. Am căscat, m-am întins, am coborât din pat să trag jaluzelele. Afara ningea. De emoţie am început să sughiţ. Mi-am amintit că ninge fără întrerupere de două zile.
Nu e vară, nu e sâmbătă, nu trebuie să plec la mare, începe doar o nouă zi de marţi. Noroc că am un bărbat care ştie să nu mă smulgă prea brusc din vis...


(n.m. Hmmm!)

bulion leuştean pătrunjel (+ rădăcini) fidea cu ou pieptene baterie 9V Dilema!!!! borş proaspăt

(n.m. şi mai zice că dă la Teatru...)

"Mă cunoaşte conul Z... de la 11 fevruarie
11/23 Făurar... a căzut tirania! Vivat Republica!"
(Car.)
Aşadar, 11/23 februarie = MONSTRUOASA COALIŢIE! Să-i spun neapărat şi lui Gigi!



19.00 Deci asta era! Ei mă sapă! Ei mi-au furat Memo-ul urgent!
Auzi, eu tiran! Monstruoasă coaliţie, da? Împotriva mea, artiştilor?? Bine că ştiu! Vă distrug, gândacilor!

Oricum, ÎNTRE 11 ŞI 23 - SĂ FIU CU OCHI-N PATRUZECIŞIPATRU!

0 comentarii

Publicitate

Sus