29.08.2016
PasiLiberi.ro, martie 2015
E, într-adevăr, o poiană şi e, într-adevăr, ca o inimă. Decupată nu de om, cu drujbe şi topoare, ci de Dumnezeu, cine ştie acum cât timp. N-aveţi cum să n-o vedeţi, fiindcă e tocmai pe versantul opus, cum urcaţi spre Piatra Craivii. Şi n-aveţi cum să n-o ţineţi minte, pentru că pare a fi locul perfect pentru dragoste. Ca îmbrăţişare, ca sărutare, ca stat pe pătură, ca selfie, ca plimbare de mână, ca etc. Luaţi-o cum vreţi, eu doar vă spun că merită să cunoaşteţi Poiana Inimii cu ochii voştri.

Poiana Inimii, cunoscută printre localnici sub numele de Poiana lui Ursoi, a devenit, dintr-un loc ignorat şi rareori pozat, un obiectiv turistic fotografiat, discutat pe forumuri, pin-uit pe Google Earth, tag-uit în selfie-uri de Facebook şi filmat de n-şpe televiziuni. În plus, "inima" apare pe toate materialele de promovare a judeţului Alba. Mă refer la o idee mai veche a Consiliului Judeţean Alba de a folosi Poiana Inimii ca inspiraţie pentru logo-ul turistic al judeţului: o inimă, cu literele A, B (adică Alba) şi T (adică turism) înscrise, simbolic, în ea, iar dedesubt, site-ul de turism al judeţului (turismalba.ro). Aceeaşi instituţie doreşte ca poiana să devină, în viitor, arie naturală protejată. Sperăm să se şi întâmple. Iată, mai jos, câteva imagini făcute primăvara, vara şi toamna, plus logo-ul turistic al judeţului.



Acces la Poiana Inimii

Din DJ 107 H, pe direcţia Ighiu-Cricău, se desprinde un drum la stânga, ce duce în satul Bucerdea Vinoasă. Drumul continuă până la ieşirea din sat, de unde se desprinde la stânga o potecă, ce străbate pădurea până la intrarea în poiană. Coordonate: 46o11'40" lat. N, 23o30'20" long. E.

Obiectiv turistic: Poiana Inimii
Localizare: Munţii Trascău, pe raza comunei Ighiu (judeţul Alba)
Coordonate: alt. 560 m, 46o11'15'' lat. N; 23o29'36'' long. E
Acces: cu maşina; pe jos
Surse de informaţie pentru acest articol: Academia Română
Credite foto: Florian-Rareş Tileagă

0 comentarii

Publicitate

Sus