Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Atelier LiterNet  Sageata  Proză scurtă  Sageata  autoficţiuni

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

Picătura


Alexandru-Radu Săvulescu

05.06.2018
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Articolul anterior din rubrică
Articolul urmator din rubrică
Era unul dintre vecinii mei cei mai liniştiţi. Nu trântea uşile, nu dădea televizorul la maximum. Ne salutam întotdeauna şi nu l-am auzit niciodată ridicând glasul. Vecinătatea cu el a fost ani de zile lipsită de griji.

Nimeni nu a înţeles ce anume l-a putut transforma aşa brusc. Într-o dimineaţă devreme a ieşit pe scări ţipând ca un nebun. Eram încă pe jumătate adormit, iar el nu era foarte coerent, de aceea n-am înţeles prea bine ce spunea, dar cel puţin o propoziţie a răsunat clar dinspre casa scărilor: "Îmi vine să omor pe cineva!"

A plecat lăsând uşa apartamentului lipită de perete. Jos nu s-a mai ostenit să deschidă masiva uşă de fier, ci a trecut pur şi simplu prin sticla din mijlocul ei, fără să se gândească că se poate tăia. Poate că asta s-a şi întâmplat, altfel pentru ce ar fi fost amestecate cu sânge cioburile de sticlă groasă de pe cimentul de la intrare?

Nu a mai revenit niciodată în bloc. Se pare că s-a luat la ceartă cu cineva întâlnit întâmplător pe stradă, a sărit să-l bată, dar a mâncat el bătaie. Atât de rău, încât a ajuns la spital. După aceea nu s-a mai auzit nimic despre el.

După o vreme în apartamentul lui s-a mutat altcineva, o doamnă, nu ştiu dacă rudă sau nu cu el.

După prima ei noapte în bloc, am întâlnit-o pe scări. Cu o voce sugrumată, m-a întrebat: "Îl cunoaşteţi cumva pe vecinul de deasupra mea? Aş vrea să-i vorbesc. Picură ceva de la el chiar pe pervazul meu de tablă. Nu m-am putut odihni toată noaptea, e ca o picătură chinezească. Simt că înnebunesc. Nu ştiu de ce sunt capabilă dacă nu încetează imediat."

(Bucureşti, iunie 2018)
Articolul anterior din rubrică
Toate articolele din rubrică
Articolul urmator din rubrică
0 comentarii

Spacer Spacer