15.09.2019
Da: şcoala ar fi trebuit să înceapă şi anul ăsta (2019) tot mîine (luni, 16 septembrie 2019), nu acum o săptămînă, luni, 9 septembrie 2019.
 
Un guvern zis de stînga nu s-a gîndit tocmai la oamenii ceva mai strîmtoraţi cu copii de vîrstă şcolară, care ar fi putut profita de vremea frumoasă de la început de septembrie 2019 şi, în acelaşi timp dar poate mai ales, de preţurile mult reduse ale programului "Litoralul pentru toţi", ca să nu mai vorbim de faptul că pentru copii, în general, se recomandă băile de soare doar în extra-sezon (iunie/septembrie) şi extra-time (dimineaţa şi după-amiaza).
 
Nu, oamenii trebuie să se înghesuie şi să cheltuiască pînă la sufocare în iulie şi mai cu seamă în august!
 
Îi felicit şi îi încurajez deci pe părinţii care şi-au băgat picioarele în decizia aberantă a guvernului de a face ca anul şcolar să înceapă anul acesta cu o săptămînă devreme!
 
Tocmai acum, cînd plajele revin la natură, redevin natură, iar capitaliştii de plastic pe banii statului adică ai contribuabililor şi-au închis zgomotoasele crîşme de doi bani şi şi-au retras falsele, inutilele comoditaţi din plastic, şezlonguri şi alte căcaturi ca şi ei.
 
Abia acum, toamna, vezi cum ar trebui să fie (rămînă) cu adevărat plaja: curată de profitorii-şpăgari (corupţia în folare şi la vedere) care nu adaugă, cum spun ei neştiind despre ce vorbesc, plusvaloare, ci produc minusvaloare, abia negarea dialectică a negării lor lăsînd să se vadă, curat, adevărul, ca o plajă, la limită cu stihia.
 
Oricum, cred că la anul în Mamaia nu se va mai putea vedea apusul pe lacul Siutghiol, pe care cei mai mulţi nici nu îl bănuiesc şi nici nu bănuiesc că este dreptul lor să îl vadă, nu doar al celor care ecranează acum întreaga staţiune, devenită un biet sinistru cartier de blocuri absolut oarecare (fără nicio plusvaloare publică).
 
Şi apropo: se spunea că după arestarea şi încarcerarea criminalului urbanistic Mazăre toate şantierele ilegale din Mamaia au fost oprite. Ei bine, au fost reluate şi duduie! Voi reveni.

0 comentarii

Publicitate

Sus