17.05.2020
Între Starea de Urgenţă şi Starea de Alertă, o singură diferenţă: Alertă, Statul! Urgenţă, Societatea!
 
N-ar trebui declarată chiar Starea de Necesitate?
 
Lumea fără om înfloreşte, nu e nevoie să "speculăm realist", se vede cu ochiul liber.
 
Genială bălmăjeală! Înfiorătoare confuzie, lipsă şi de claritate, şi de cunoştinţe! Asta pentru cine se mai întreabă de ce, în general, haosul şi orbecăiala, aproximaţia şi amatorismul elitelor, vai, conducătoare! Pentru cine e curios, în Franţa, de pildă, atît planul de închidere, de intrare în "starea de urgenţă sanitară" (nu generală!), cît şi, acum, planul de "relaxare", care va începe, treptat, imposibil de nuanţat, luni, 11 mai, au fost expuse de Guvern (oricum foarte critica pentru "gestionarea crizei" şi mai ales pentru starea de nepregătire, de expunere la risc în care a lăsat populaţia) în faţa Parlamentului, supuse dezbaterilor şi amendărilor. Deci nu de Avocatul Poporului şi de Curtea Constituţională este, acum, la noi, vorba, ci de Parlament, adică de încercarea de ocolire a lui.
 
Căci indiferent cine are acolo, în Parlament, în orice Parlament al unei democraţii, tocmai, parlamentare (fie şi într-un regim prezidenţial sau semi-prezidenţial), la un moment sau altul, majorităţi, talentul politic constă, acum şi întotdeauna, tocmai în a-ţi convinge, în a-ţi înfrînge prin convingere - logică şi retorică: argumente logic înşiruite şi clar, imbatabil expuse, chiar şi sofistic - adversarii, dacă te pricepi să arăţi că ai dreptate şi ştii să-ţi construieşti adevărul, adică dacă eşti bun, talentat (citeşte: corect, întemeiat selectat: aleşii noştri or fi ei aleşi, dar n-au fost şi selectaţi) şi dedicat, devotat, pus pe muncă, pe efort în primul rînd intelectual, nu pe furtişaguri, adică pe cîştiguri - nici măcar retorice - uşoare! Cu o vorbă de duh a cuiva, cîndva, "cînd eşti bun n-au ce să-ţi facă"! Pe dos, cînd eşti slab şi nepriceput te strecori, eviţi, fugi şi baţi cu pumnul în masă de pe trotuarul de vizavi. Înspăimîntător! Îngrijorător!
 
Ultima (adică cea mai nouă) metodă de "rezistenţă", de "libertate", de "nesupunere", ultima (adică cea mai nouă istoric) supapă a poporului român (alţii acum nu am de unde să ştiu cum sînt) este masca pe gît, sub bărbie, de ochii lumii şi la îndemînă, adică exact acolo unde cînd masca e pe figură este o suprafaţă expusă. Bravo! Fix alături, adică la mal.
 
Nu, în România nu e Stare de Urgenţă şi nu va fi Stare de Alertă. În România e STAT DE URGENŢĂ faţă de care noi trebuie să fim în Stare de Alertă perpetuă. Pentru că ăştia toţi, dar absolut toţi, sînt, vorba lui Nino, în stare de orice ebrietate. Să fim deci atenţi naibii că pierim ca proştii din cauza proştilor.
 
PSD a readus la viaţă terasele. Să nu-i votezi? Altfel spus, cîte or avea, aşa, în general? Băieţi în genere de HORECA: chelneri şi şefi de sală ajunşi.
 
Miză mare, bătălia pe terase!
 
Băi, îi înnebunesc de tot ăştia cu luptele lor politice de doi bani pe bieţii patroni, întreprinzători de terase, crema şi mîndria capitalismului românesc de consum (mărunt)! N-or să ştie, săracii, pînă în ultimul moment dacă să pună sau nu berea la rece şi, dimpotrivă, dacă să scoată hoiturile pentru "bărgări" de la congelator şi să le arunce nu, Doamne fereşte, la gunoi, cum ar trebui, ci pe mesele noastre, cu atît mai mult cu cît acestea ar trebui să fie mai rare, adică mai puţine...
 
"Datoriile SUA cauzate de Corona ar putea deveni (rămîne) permanente", afirmă FED-ul. Aşa şi trebuie! La fel de permanente ca virusul însuşi: nu le mai bagă nimeni în seamă, ca şi cum ai avea nişte active pe care nu le mai foloseşti, dar nici nu le distrugi: le vizitezi ca pe un monument negativ, abisal, al propriei nesăbuinţe, le ţii pe conştiinţă ca să nu uiţi ce ai de făcut ca să nu mai pierzi ca prostul - adică să nu mai faci societatea să piardă - chiar în halul ăsta. Numai Ceauşescu a vrut să-şi plătească datoriile, şi a fost, pe drept, pedepsit. Datoriile statelor sînt pure ficţiuni economice impuse societăţilor ca nişte convenţii rigide, dogmatice. Ce-i drept, ar fi datorii moarte, nu deficit viu, comercial, ca pînă acum.
 
Principalul pericol public mă tem că sînt autorităţile înseşi, în primul rînd prin felul in-des-crip-ti-bil în care concep, redactează şi comunică PUBLIC legile care trebuie respectate PUBLIC. Practic, legile emise de autorităţile statului sînt in-aplicabile, iar primii care le încalcă sînt cei care le concep, redactează şi comunică în halul ăsta, adică într-un mod nu doar neadaptat, ci contrar aplicării şi respectării lor publice: neglijent, adică fără grija pe care ne-o cer, în jargon şi tehnică exclusiv juridică deplorabilă, prin texte auto-referenţiale reduse la trimiteri sibilinice, anume, parcă, făcute pentru a NU fi înţelese şi transpuse în practică. O gîndire şi o formulare atît de confuză, de alambicată din prostie şi nepricepere, din lipsă cronic-virală a oricărui TALENT şi, de fapt, a oricărei autentice GRIJI pentru societate, pentru corpul electoral, n-ar trebui să rămînă fără replică. Politicienii români, în zdrobitoarea (la propriu) lor majoritate, nu au depăşit stadiul compunerilor de clasa a patra (şi ultima). Sînt persoane nu doar ne-educate, ci ne-dezvoltate care menţin societatea în fatalul stadiu de infantilizare în care am ajuns. Pe cînd, totuşi, nişte ADULŢI la comandă, atît măcar cît să putem ÎNŢELEGE comanda?
 
"Distanţarea socială" nu e doar între clase? Pe care trebuie să o păstrăm, că o facem deja?
 
E clar imbecil. Ştiţi voi cine. Dar nu e singurul!
 
Ce e important, concret, practic, direct şi imediat aplicabil pentru societate e în anexele legii! Încolo legea e un fel de şapou la anexe. Gîndire publică cu picioarele. Ăştia sînt o tortură a minţii.
 
O să aflu oare cîndva noaptea asta (14-15 mai 2020, încă tînără, că tot e delir şi beţie) dacă mă pot duce pînă la Constanţa să-mi ud florile sau să le arunc?
 
DESENAŢI-NE, NU NE MAI VORBIŢI!!!
 
SCHEMATIZAŢI!
 
EXTRAGEŢI IDEILE PRINCIPALE! Şcoala generală!
 
A trecut "Noaptea ca hoţii" şi a venit "Noaptea ca proştii".
 
Ce bine că pot să ies pînă la nonstop (mai există aşa ceva?) să-mi iau ceva tare de băut că tare mă doare capul de la contactul cu ăştia atît de tari de cap!
 
Oare nu chiar ăştia sînt virusul (sau măcar complici ai lui)?
 
Ptiu! În mască.
 
"Îngrijirea şi administrarea unei proprietăţi"? Yupiii!
 
Oare au dat-o în ultimul moment ca să ne deruteze, sau primii fundamental derutaţi sînt chiar ei? Asta m-a măcinat toată seara (de 14 mai 2020).
 
Deci peste două săptămîni iar ne vedem cu oficialii ăştia! Vreau mai des! Zilnic! Prezenţa lor să fie alerta! Alertă politică, avertisment despre clasa politică a patra care ne conduce.
 
Eee, nu mai adorm legănat de girofarul de vizavi, ca la discotecă! Va trebui să reînvăţ să visez pe întrecerile de motociclete.
 
Mă simţeam, aşa, mai în siguranţă cu tinerii poliţişti în maşini pe telefoane! Mă simţeam păzit.
 
Prezenţa poliţiei pe străzi, la vegheat de respectat legi, e doar de sanchi, adică de urgenţă de pandemie. Încolo, lipsă! Legile, în general, adică aplicarea şi respectarea lor, n-au reprezentat niciodată urgenţe sau alerte în România.
 
Gata, e 12 noaptea, sîntem pe 15 (a dat Dumnezeu şi-am ajuns), s-or fi deschis cimitirele? Că fără terase (care, deschise fiind, rămîn totuşi închise)...
 
Mall-uri... 15 000 metri pătraţi... Să începem să măsurăm, zic! Să nu scadă la întîmplare...
 
Deplasare în altă localitate în interes profesional înseamnă că pot să-mi lansez o carte sau să particip la un colocviu, să fac o lectură? Sînt profesionist, adică nu public cărţi în regie proprie...
 
Nu se poate folosi "declaraţia". Din nou, ca şi acum două luni, nu poate fi completată electronic. Deficienţii! Debilii! Aşa ne trebuie dacă ne înhăităm cu proştii.
 
Deplasarea în afara localităţii va fi permisă doar pentru câteva motive, iar cei ies din localitate trebuie să completeze un nou tip de declaraţie pe propria răspundere.
Greu, mă, cu seralu, ff-ul şi srl-ul!
 
Cred că să mă duc să prestez nişte activităţi agricole, că nu mai pot cu intelectualii. Sau ceva cros pînă la Constanţa.
 
Ce să facă şi oamenii, au ieşit să se dea cu maşinile, cu roata, cu cercul! Grea, casa! Nasol rău să fii casnic, nu să te duci şi să te pui cu curu pe canapea! Dar acum s-a dat drumul la canapeaua mobilă cu 4k real life - maşina!
 
"A fi sub orice critică", ce vorbă abisală! Adică să fii atît de dezarmat încît să nu poţi nici măcar să critici, că nu ai ce!
 
Aud, da, cum se reporneşte economia! N-a aşteptat nicio clipă şi-a şi demarat: cine o mai poate opri? N-a aşteptat nici măcar dimineaţa, n-a mai răbdat...
 
Sînt singur şi cu speranţă mă duce un gînd spre locuinţele lacustre: paludismul, poate! Metode tradiţionale.
 
Concluzie definitivă pentru guvernanţii nopţii: cînd mai au de comunicat şi chiar, în amonte, de hotărît şi de conceput ceva, să-l cheme şi să-l lase doar pe simpaticul care mimează pentru surdo-muţi: o face infinit mai clar şi mai eficient decît ei! Căci bîlbîiala, confuzia, alambicarea inutilă, să fie clar, nu sînt doar de exprimare, ci de gîndire şi de capacitate. Există un cuvînt potrivit pentru a descrie scurt, fără fraze inutile, cum ar face ei, situaţia lor: băieţii ăştia sînt GÎNGAVI. Nici individual nu e simplu cu ei, darmite cînd se adună ca pilitura şi formează GRUPURI DE GÎNGAVI, NEAMURI (POLITICE) DE GÎNGAVI, FAMILII (POLITICE) DE GÎNGAVI!
 
Ce linişte, ce pace, ce claritate în seara asta (15 mai 2020)! Prefer toate motoarele şi ambreierile din lume, în acelaşi timp (cam ca la Bucureşti), oricăror decrete, declaraţii şi apariţii tv ale Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă! Pentru că motorizaţii au putut să tacă la o adică, dar obscurii, nocturnii oameni politici ai nopţilor au zgomotul în cap! Altfel spus, prostia şi îngîmfarea corelativă nu trec şi nua au nevoie de odihnă, de refacere: sînt neconsumabile. Prostia ca energie regenerabilă.
 
Hai că le-a ieşit cu declaraţia pentru ieşirea din localităţi măcar din a doua! E ca testul labirintului pentru găini: prin încercări repetate, uneori (dacă nu de cele mai multe ori) degeaba. Ura, deci: avem patalama! Habemus de la Habarnamus!
 
Maşinile alea mari, frumoase, serioase, pătrăţoase, pe care şi-ar dori să le conducă orice băiat adevărat, cu visuri şi ambiţii, atît de iscusit vopsite de camuflaj să nu le discearnă duşmanul, de ce s-or fi camuflat atît de bine de nu le mai discerne nimeni, şi de ce nu vin acum, "de alertă", să se pună în calea curselor de motociclete din oraşul "verde" Bucureşti, de pe Magheru de pildă? Ah, Doamne, că tare dor mi se face acuma de ele, deşi nu a trecut decît o zi de cînd s-au făcut nevăzute, şi stau şi mă gîndesc cum stau ele acuma degeaba, aşteptînd doar pandemii, exerciţii, războaie, demonstraţii de forţă... Ah, ah!
 
Alertă, Statul!
 
Urgenţă, Societatea!
 
Necesitate: Preschimbarea! Pre-Facerea!

0 comentarii

Publicitate

Sus