25.01.2021
Era o zi însorită de primăvară. Ciac Noris prepara o tocăniţă de pui, după reţeta prietenului său, Cichi Ciang. Amândoi adorau să gătească, să calce rufe, să dea cu mopul, să tricoteze, ori de câte ori aveau timp liber. Erau colegi de serviciu de zece ani la fabrica de confecţii din oraş, condusă de Ching Cong, o fiinţă blândă şi delicată.
Azi avea musafiri: trei bărbaţi musculoşi stăteau la masă, cu baveţicile puse. Ciac ii privea cu blândeţe. Pe şortul lui scria: 'Dacă nu vă place, vă sparg.'


Ficţiuni Reale este un proiect colectiv, iniţiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariţiei unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficţiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În 2021, grupul are 3.000 de membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exerciţiu de flash fiction a cărui temă se schimbă aproape în fiecare zi. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar şi Luchian Abel. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus