05.06.2021

Îi vezi în cuplu sau în haită, plimbându-se pe stradă, atât de crud pentru urechi, chiar şi pentru cele scurte, şi atât de des, deranjând simţul mirosului.

Relaţia dintre el şi ea, sau dintre ea şi el, nu va depăşi 8 metri, fiecare trăgând de partea sa pe asfalt şi în funcţie de deciziile personale, dar înţelegerea tacită dintre aceste două fiinţe vii nu va fi ruptă pentru asta nicicum.

Contractul nescris stipulează că fiecare trebuie să-l apere pe celălalt, chiar dacă vor ploua cu lovituri şi hrana va fi săracă. Din fericire, mai există uneori şi suflete bune care veghează asupra acestor cazuri nefericite şi ruşinoase.

Este mai bine să lătraţi pozitiv şi să vă bucuraţi de plăcerea vizuală a jocurilor cu mingea, a discuţiilor cu sens unic şi a tăcerilor, a îmbrăţişărilor protectoare şi a îmbrăţişărilor cu limba răguşită.

Viaţa lui "Canis lupus familiaris", de-a lungul unui deceniu într-una din paginile bipedului care îl însoţeşte, nu mai este viaţa unui câine, ci cea a unui tovarăş credincios, al unui membru al familiei, al unui suflet nevinovat apropiat şi drag, ai cărui ochi umezi şi dragoste infinita vor rămâne in inima şi sufletul nostru.

Cine este prietenul cui?








































https://fr.wikipedia.org/wiki/Chien
Louis Guermond, Sibiu, 2021

0 comentarii

Publicitate

Sus