Joi în şedinţa săptămânală, guvernul a luat în calcul originea sănătoasă a silicoanelor pe care noi, femeile, le folosim pentru implanturi în diverse zone de care nu suntem mulţumite. De săptămâna asta, s-a stabilit oficial că silicoanele trebuie să fie în conformitate cu standardele europene, dar executivul mai are de trimis şi "normele de aplicare", adică dimensiunile standard europene pe care sa le solicităm medicilor.
Amuzată de ştirea difuzată de Antena 1, mi-am adus aminte de un film care a rulat pe marile ecrane şi pe care puteţi să-l vedeţi pe video si dvd: Stepford Wives.
Filmul e povestea unei femei de carieră care după un eşec profesional se mută din New York într-un orăşel în care toate femeile sunt soţii perfecte. Eroina (Nicole Kidman) e fostă directoare a unei mari reţele de televiziune şi şi-a pierdut slujba după un atentat armat provocat de unul dintre invitaţii la o emisiune. Ca să se relaxeze pleacă împreună cu familia departe de lumea dezlănţuită. Se întâmplă să ajungă într-o lume a bărbaţilor care doresc să aibă alături femei-obiect de décor, trofee care să asculte şi să execute, fără să se plângă vreodată. E invidioasă pe frumuseţea acestor femei şi crede că, dacă sunt spectaculoase şi docile, n-au cum să fie inteligente. E o concluzie care vă pare cunoscută? OK, să mergem mai departe.
Femeia simte că e ceva necurat cu duduile acestea care sunt pregătite să fie pe placul bărbaţilor în orice clipă, dar cum concurenţa e mare şi tocmai de a avut un eşec profesional, sfârşeşte ca ele: îşi schimbă înfăţişarea dotându-se cu un piept voluminos, ochi de pisică şi trup mlădios. Filmul e satiră perfectă a tot ceea ce ţine de misoginism şi are o morală care vorbeşte de relaţia în cuplu, căci eroina se adaptează la cerinţa soţului ca să-i fie pe plac şi să se încadreze în tiparele mediului în care trăieşte. E o parabolă drăguţă în care veţi putea recunoaşte comportamentul femeilor care se simt ameninţate de femeile "perfectate" prin chirurgia estetică şi disperarea celor care se tem că succesul profesional le este ameninţat de orice incident.
Filmul lasă să se înţeleagă că războiul dintre sexe, celebrul război comentat şi promovat cu scopuri comerciale, s-a transformat în războiul circumferinţei bustului doamnei versus numărul centimetrilor prin care se măsoară... transcrierea în cifre a soldului contului domnului.
Iar Executivul, care s-ar putea să aibă membri cinefili, e preventiv şi grijuliu şi se gândeşte, pe bună dreptate, că pentru fiecare femeie s-ar putea să existe pe lumea aceasta un domn la a cărui cerinţă expresă să vrea să devină femeie Stepford: docilă, supusă, sclavă sexuală, în tiparele obţinute cu silicon. Aşa se grăbeşte să dea o lege prin care să se asigure că folosim materie de cea mai bună calitate, performantă şi rezistentă la diverse situaţii neprevăzute.
Mi-ar fi plăcut foarte mult să asist la şedinţa de guvern în care s-a discutat calitatea siliconului folosit în diverse operaţii estetice pentru că aş fi văzut ce gusturi au miniştrii.
N-am fost acolo, dar am o veste tristă pentru Executiv, alta decât aia cu anticipatele, alta decât aia cu inundaţiile, alta decât aia cu Germania care nu ne vrea în UE.
Studiile spun că în ţările sărace, femeile se consolează cu ideea că bărbaţii adevăraţi nu se mai simt ameninţaţi de duduile inteligente, ambiţioase şi de carieră, aşa că preferă să rămână cum le-a lăsat mama natură. N-am găsit însă studii despre bărbaţi, deşi şi ei folosesc siliconul, şi nu doar ca să-şi lustruiască bordul maşinii. Oricum, să-i mulţumim executivului că între o demisie, o ceartă cu preşedintele, un ping pong cu ministrul vechi al culturii care n-a plecat încă, iar cel nou nu are ecuson de intrare în minister aşa că nu merge la serviciu, între o inundaţie şi un perdaf executat de vreun internaţional, executivul nostru drag a fost atât de amabil şi şi-a făcut timp şi pentru noi, asigurându-se că ne vom implanta silicoane de calitate.
(Articol preluat din Jurnalul Naţional)