01.08.2021
... și totuși, de veacuri, cu spatele la zid, a luminat pietre vechi, suprafețe reci de beton, foi de tablă ondulată și vitrine seducătoare.

Promovarea artei abstracte sau a celei mai clasice, pentru ochii antrenați ai unui trecător cu minte de poet, alături de un beaujolais nouveau... o fotografie binecunoscută repovestită, un slogan care agită haitele, o informație utilă pentru masele dezinformate...

Culorile țipătoare ale afișului au fost mânjite de un ilustrator al cărui nume va fi pierdut pentru totdeauna sau va fi căutat când, adesea, va fi prea târziu, deoarece ploaia care picură, soarele arzător și mâinile dușmane le vor fi redus la o pastă informă, o palidă amintire a ceea ce au fost odată.

Din fericire, colecționarii de afișe au știut cum să le dezlipească, cum să adune fragmente din ele pentru a le rupe mai bine, ca Jacques Villeglé, de exemplu, pentru a le transforma în artă stradală, ceea ce sunt... prin definiție!

Noile vremuri tehnologice au pus capăt suporturilor de hârtie care făceau obiectul acestei mici culegeri pe pixel, în timpul peregrinărilor de ici-colo.

Ideea, obiectivul, mesajul, coordonarea culorilor, traseul privirii, sunt întotdeauna esențiale, dar...!

(Louis Guermond, Sibiu, România, Europa)



























































0 comentarii

Publicitate

Sus