23.09.2021
Aflăm fără mare surprindere, dar cu tristeţe, că a murit fratele viitorului rege. Nici urmă de rivalitate între ei, şirul urmării la tron se ştie de secole. În plus prinţul avusese un accident de schi. Ce facem? Pregătim un comunicat? Şi dacă da, ce facem cu el? Abordăm o atitudine pasivă: îl facem, dar nu spunem nimănui, însă dacă sună cineva, trimitem rapid comunicatul, că e gata? Sau mai bine îl facem, dar nu aşteptăm după nimeni, preluăm noi iniţiativa şi dăm presei? Deci cum procedăm? Deocamdată nu facem nimic, la 10:30 realizăm că ne trebuie aprobare de la minister. Uitasem de asta. Trimitem pe la 12 e-mail la minister. Cerem sfat urgent ce trebuie făcut în situaţia aceasta. Aşteptăm. Cât aşteptăm, verificăm corespondenţe, confirmăm prezenţe la eveniment, uităm unde am pus invitaţiile.

La 13:30 ne dăm seama că trebuie să facem ceva cu steagul. Îl coborâm la jumătatea catargului, ca la eroi? Punem fâşia portocalie peste el? Alături de el? Cum se pune, de fapt? Nu era rege, deci nu modificăm poziţia steagului? Ce facem? Trimitem e-mail la minister. Cerem sfat urgent ce trebuie făcut cu steagul. Aşteptăm. Cât aşteptăm, şefa mă roagă şoptit, să nu o audă şeful mare, dacă pot să o mai ajut cu ceva personal. De data aceasta nu, nu trebuie să sun menajera Maria să o rog să mai frece depunerea acea de piatră de lângă wc. Îmi întinde o foaie de matematică împăturită şi zice:
-Te rog tradu-mi ce scrie aici, e de la doamna Maria. Mi l-a lăsat pe masă, l-am găsit aseară când am intrat. E ceva urgent?

Deschid biletul şi mă uit la literele scrise apăsat cu un pix a cărui mină probabil aşteaptă la rândul ei aprobare de la minister ca să funcţioneze: "misa rupt băţu la mop. Loaţimi altu. Numa bine. duamna Maria.' Îi traduc şi ea e fericită că nu e nicio urgenţă şi doamna Maria nu o anunţă că iar a găsit gândaci.

Mă uit pe geam şi văd că se apropie furtuna. Mai verificăm emailurile cu toţii. E vineri, ora 16:00, zi scurtă, ministerul nu a răspuns. Şi în praful răscolit de furtună e o apăsare galbenă şi amăruie, ca atunci când moare departe un prinţ care nu e al tău. Închidem calculatoarele şi plecăm acasă.

(2014)

0 comentarii

Publicitate

Sus