03.01.2022

21.03.21 Nu pot să cred! Radu și Ramona au divorțat. Au di-vor-țat, verb intranzitiv, la timpul trecut! Nu-i un joc, nici o glumă, nici o nebunie de-a lor, ci o realitate. Totul s-a terminat. El a rămas în vila din Cotroceni, iar ea, sărăcuța, a plecat cu cei doi copii într-un apartament din Pantelimon.

25.03.21 Pandemia asta nenorocită ne-a luat mințile. E al treilea cuplu din gașca noastră care se desparte. La primele două nu am reacționat, dar acum, chiar îmi pasă. Țin mult la ei, mai ales la Ramonica. E cea mai bună prietenă a mea și o compătimesc. Sunt sigură că el a înșelat-o. Avea de unde alege. Toate fetele din grup sunt topite după el.

Trebuie s-o sun, dar mi-e teamă să nu aud din gura ei vești și mai proaste. Aștept un semn de la ea.

29.03.21 Surpriză! Umblă vorba că Ramona ar fi fost cea care l-a părăsit. Cică s-ar fi combinat cu un manelist. De fapt, s-au recombinat, căci au fost iubiți în liceu. Aș vrea să nu cred, dar n-am încotro: apartamentul în care s-a mutat e al lui. Merțanul argintiu, din fața blocului, cu BOS pe plăcuțe, e dovada.

05.04 21 Am așteptat degeaba telefonul Ramonei. Înseamnă că zvonurile sunt adevărate. Eu nu mă grăbesc să trag vreo concluzie. Numai Dumnezeu știe ce se întâmplă, cu adevărat, într-un cuplu, mai ales în vremurile astea nenorocite.

08.04.21 M-a sunat Radu. Mi-a spus că are nevoie de ajutorul meu și m-a întrebat dacă poate să mă viziteze. I-am răspuns că, indiferent ce s-ar fi întâmplat între ei, eu țin la amândoi și le ofer, oricând, ajutorul.

A sosit imediat, cu un buchet imens de trandafiri roșii. Parcă ar fi așteptat după colț, în mașină, să-i accept vizita. Nici nu am avut timp să-mi schimb, cu o rochiță, treningul lăbărțat pe care îl port în casă.

Mă pregătisem cu ceva reproșuri, dar când am văzut în ce stare jalnică era, am renunțat. Divorțul ăsta l-a dat peste cap. S-a jigărit de tot. Nu că înainte ar fi fost cine știe ce atlet, dar acum stătea cocârjat, cu umerii căzuți, ca un moșneag. Ochii îi erau afundați în orbite, iar pomeții îi străpungeau pielea obrajilor.

Prăbușit în fotoliul de pe terasă, cu țigara stinsă între degete, își plângea fericirea pierdută. Mi s-a făcut milă de el. I-am oferit o porție de musaca, dar m-a refuzat.

Ca bună prietenă a Ramonei, am fost impresionată că nu-i poartă ranchiună. Dimpotrivă, are numai vorbe bune despre ea. Nu mi-am închipuit niciodată că sub carcasa de playboy cinic, Radu ascunde un suflet atât de generos!

15.04.21 I-am povestit lui Mișu despre vizita lui Radu de joia trecută. Nu voiam să afle de la scârba aia de Mirela. Îi văd mereu, pe fereastră, stând de vorbă, pe trotuar, când se întâlnesc. Ce dracu' și-or povesti, de râd atâta, ca niște maimuțoi caraghioși? Sunt convinsă că i-a și spus despre Nissanul lui Radu, parcat, timp de două ore, în fața porții.

22.04.21 Radu m-a vizitat din nou. Și-a pierdut mințile! Mi-a mărturisit că, dacă Ramona ar vrea să se întoarcă, ar primi-o cu brațele deschise!

E pur și simplu obsedat de ea. Mi-a povestit cum a luat-o de la casa de copii, imediat ce a împlinit 18 ani, cum i-a găsit loc de muncă, cum a învățat-o să folosească furculița și cuțitul, să-și asorteze îmbrăcămintea și să aprecieze vinurile bune, cum a dezvățat-o să scuipe, să înjure birjărește și să asculte manele.

Când a adus-o, era ca o pisică sălbatică înfometată. El a transformat-o în gagica sofisticată pe care am cunoscut-o.

29.04.21 Am observat că mă vizitează în fiecare joi, mereu la aceeași oră. Noroc că Mișu este la birou și el poate să-și descarce, liniștit, sufletul. Altfel ar fi trebuit să converseze despre mașini, politică sau porcăria aia de fotbal. 

L-am rugat să-și lase mașina în capul străzii. M-am săturat să tot văd perdeaua Mirelei mișcându-se, ori de câte ori apare Nissanul.

Continuă să o ridice în slăvi. Frumusețea ei unică, gingășia de floare exotică, inteligența ei emoțională, bla-bla-bla. Frumusețe, pe dracu'! Cu fața aia de cal și dinții îngălbeniți de tutun? Gingășie? O fi fost, dar s-a cam dus de când s-a îngrășat. Inteligență? Hai să fim serioși!

M-au cam deranjat dezvăluirile intime, mai ales cele despre sexul lor oral. Cum dracu' au proastele astea atâta noroc și îi dau cu piciorul, iar mie Mișu nu vrea să-mi pupe nici măcar țâțele?

O să-i spun data viitoare că spovedania lui detaliată mă încarcă negativ. Nu-i destul că am atâtea probleme cu măgarul de Mișu?

06.05.21 Ciudat, îi aștept cu nerăbdare vizitele. Am schimbat treningul jerpelit cu o rochiță vaporoasă. Ieri m-am coafat și mi-am făcut manichiura.

Am dezlegat misterul zilei de joi. E cea în care Mișu participă la videoconferința săptămânală cu boșii din State. Dacă la alte evenimente mai poate lipsi, la ăsta e musai sa stea mort-copt, țintuit în fața monitorului. Radu știe asta și profită din plin de cele două ore pentru a mă vizita. Poate că altădată revelația asta m-ar fi enervat, dar acum mă simt măgulită și chiar emoționată.

Iar a lăudat-o. Mi-a fost teamă să-l contrazic, să-i spun că ea nu l-a meritat și că lui i-ar fi trebuit o femeie serioasă. Ca mine, de pildă!

13.05.21 Astăzi a venit cu un buchet de trandafiri roșii și o sticlă de Rară Neagră de Purcari. Ce frumos! Dragul de el, a ținut minte că ăsta e vinul meu preferat!

20.05.21 Azi nu a mai venit. Recunosc că i-am simțit lipsa. Of, mi-e dor de ochii lui negri, în care se ascunde atâta pasiune răvășitoare!

20.05.21 (seara) Mi-a dat un mesaj prin care și-a cerut iertare că a uitat să-mi spună despre delegația la Timișoara. L-am iertat instantaneu.

23.05.21 M-a sunat Ramona. Cu un ton înțepat, m-a informat că este la curent cu întâlnirile mele săptămânale cu Radu și că nu s-a așteptat la așa un gest din partea unei prietene bune. Când i-am spus că e o problemă care nu o privește, a început să mă înjure ca la ușa cortului. I-am închis telefonul. S-o ia dracu' de curvă! Să-și vadă de noua ei casă și să-l lingă în cur pe manelistul ei tatuat!

27.05.21 În sfârșit, azi, Radu este fericit! Mi-a mărturisit că e îndrăgostit din nou și că nu-și poate muta, nici o clipă, gândul de la noua stăpână a inimii lui.

Și eu sunt fericită! Totuși, cum dracu' îi spun lui Mișu numele noii iubite a lui Radu? Și, mai ales, ce vorbe să-mi aleg ca să-l anunț că, în curând, vom avea un al patrulea divorț în grup?

0 comentarii

Publicitate

Sus