31.12.2021
Ski la Bansko de ziua mea, o excursie pentru o fată nu neapărat împătimită de ski. Ci zile de shopping și relaxare la saună, mic dejun cu alte fete împărtășindu-ne experiențele, după-amieze de plimbat și doar o zi la ski. Cu un instructor pe care-l crezi scoțian și cânți împreună The Bonnie Banks of Loch Lomond într- o pauză de ciocolată caldă, doar că să afli la final că vorbisei cu inamicul englez spre deliciul celor din jur.


Un Oy strigat ca să ne reperăm și drumuri du-te vino pe panta copiilor. Seară cu șampanie și urări de la mulți ani din partea grupului și selfie-uri în toate vitrinele.

Primul premiu literar și recompensa unui an întreg de work-out în pozele din vacanța la mare. Code of talent number one în concursul intern sau bucuria de a vedea prima lalea răsărită din cele cinci plantate.

Sărbătorile în familie, o zi întreagă la piscină de Sf. Marie, excursia în Bucovina și hikingul în Rarău, prăjiturile gătite la clasele de cooking și celebrarea primelor poezii publicate. Plimbările cu câinii și băile la rău, savoarea unei cafele la Starbucks cu un podcast sau o carte mult așteptată, ca totul să arate că lucrurile simple sunt cele mai frumoase și tot ce ne dorim cu adevărat, realizăm atâta timp cât apărem zi de zi și facem ce ține de noi.

 

*
Ce învăț zi de zi

Să am încredere în univers nu doar atunci când totul pare bine conturat. Ca și cum sunt bine de una singură, totul e bine planificat și poți păși vesel în lume pentru că nimic nu te poate lua prin surprindere și ești complet pregătit.

Plină de zâmbet, tricoul negru favorit cu litere roz Plângi, băiete, nu sunt tipul de fata pe care o poți controla, fustița cu trandafiri roz și câteva picături de gri ca într-un english breakfast tea, tenișii asortați cu ceasul, părul ondulat, ce să vrea o fată mai mult? Sigură pe mine mă apropii de automatul de cafea unde e adunată o mulțime de oameni. Priviri admirative, îmi iau cafeaua și fix atunci fata care vrea să fie în control varsă toată cafeaua pe fustă. Acum, curăță-te repede și mai mergi o dată după un ceai, de data asta singură și cu capul în jos.

Graba de a avea totul în ordine, deja tot planul făcut, look-ul ca-n postările Instagram când o perspectiva mai amplă poate fi mult mai plină de recompense, surprize. Și chiar atunci când apare o problemă, există o cale. Un cuvânt citit, o imagine. Și-n felul asta nu ratezi nici micile surprize presărate pe drum, ca pasărea aceea pe care o urmăreai în fiecare dimineață pentru o poză și acum ciripește pe acoperiș încercând să-ți prindă atenția, dar în grabă nici nu o observi. Un reminder îmi vine în minte. The universe has your back[i], lasă controlul și bucură-te de călătorie.

Și exact ca în Ziua cârtiței unde totul se repetă la nesfârșit, decizi să aștepți fiecare dimineață cu încredere chiar dacă s-a vărsat cafeaua sau părul nu stă perfect, atâta timp cât te bucuri de micile surprize ale vieții știind că ești mereu susținut.

*

Așteptăm topurile amintirilor voastre din anul 2021 în word, cu diacritice (nu uitați un titlu și o fotografie reprezentativă pentru unul din momentele anului 2021), pe adresa [email protected], până pe 25 ianuarie 2022. Mai multe detalii despre acest fel de top în invitația de aici. Pe scurt: prima și singura regulă e că nu e nici o regulă, puteți scrie despre tot ce v-a rămas în minte și suflet din 2021. (Redacția LiterNet)
[i] The universe has your back - Gabrielle Bernstein

0 comentarii

Rubricile categoriei

Topuri & Retrospective

Publicitate

Sus