12.01.2022

Mai e puțin din (parcă) foarte scurtul an 2021. Și, ca de obicei, la final de an putem privi înapoi, ne putem aminti și putem fixa în amintire ceea ce am trăit. Putem să reevaluăm momente, întâlniri, despărțiri. Putem să retrăim bucurii, să alinăm tristeți. Să recapitulăm ceea ce ne-a făcut să fim mulțumiți de noi sau de cei din preajma noastră. Să reluăm în minte acele lucruri, care ne-au scos dintr-o curgere liniară a vieții: un proiect personal, o delicatesă culinară, un spectacol, film, concert, o carte, o conversație, un răsărit sau un apus, o întâlnire cu unul sau mai mulți oameni, ori un moment de bucurie, singurătate sau dezamăgire.

Vă invităm să faceți acest exercițiu alături de noi. Să compunem din multele noastre fragmente un an 2021 care să rămână. Să punem alături acele întâmplări pe care am vrea să le recitim cândva. Vă invităm să scrieți despre voi și despre acele momente ce v-au marcat drumul prin an. Poate să fie un top, sau un text personal. Poate include orice a fost important pentru voi. Încercați să spuneți o poveste despre fiecare moment: de ce atunci, de ce acolo, de ce într-un anume fel. Iar dacă vreți să completați cu câteva din dorințele pentru noul an, le puteți face și lor loc.

Trimiteți pe adresa [email protected] (în word, cu diacritice, menționând Top 2021 în Subiectul mailului), despre zilele / oamenii / filmele / cărțile / spectacolele / muzicile / întâlnirile / întâmplările care v-au dat energie și speranță sau care pur și simplu v-au mișcat, care au schimbat ceva în voi. Îi vom spune Top 2021 doar pentru că exercițiul acesta de memorie va aduna lucruri speciale și personale, deși nu există neapărat categorii, nici un număr de locuri impuse (puteți totuși, dacă vreți, să îl structurați ca pe un top, chiar dacă nu și într-o ierarhie). Tot ce ne dorim e să ne faceți părtași la ceea ce a fost important în 2021 ca o încercare de a pune ordine în amintiri și de a face loc altor visuri sau unor continuări.

Vă așteptăm,
Redacția LiterNet.

 PS: Textele vor începe să apară pe LiterNet din 25 decembrie 2021, fiind publicate în ordinea în care vor veni (vom continua să publicăm cât timp vor exista texte trimise către noi, deci nu avem o limită clară în timp până când primim texte). Nu uitați să puneți un titlu și să adăugați și o fotografie cu ceva reprezentativ pentru anul 2021 (asigurați-vă că autorul fotografiei e de acord cu apariția fotografiei pe LiterNet și menționați numele lui pentru a-i recunoaște contribuția).
 PS2: Dacă spuneți și prietenilor voștri de acest Top, noi nu ne supăram. Dimpotrivă, o să ne bucurăm să avem mai multe puncte de vedere de împărtășit.

0 comentarii

Rubricile categoriei

Topuri & Retrospective

Publicitate

Sus