Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Atelier LiterNet  Sageata  Crăciun  Sageata  Poveşti de Crăciun la LiterNet

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

Mâna îngheţată şi mâna caldă


Ana Sipciu

21.12.2005
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Articolul anterior din rubrică
Articolul urmator din rubrică
Hai, iubitule, ia-mi mâna îngheţată în mâinile tale calde, dă-mi deoparte o şuviţă de pe frunte şi spune-mi ceva frumos. Spune-mi o poveste cu zăpadă şi nămeţi de doi metri, cu munţi şi brazi şi reni şi Moş Crăciun. Uită-te cum mi se prind fulgii subţiri în păr şi râzi de mine. Hai să împărţim o portocală şi cana de cafea fierbinte, hai să ne povestim amintiri de când eram mici şi habar n-avea unul că există celălalt.

Promite-mi că-mi aduci un dar cu fundă aurie, ia-mă în braţe şi gândeşte-te disperat ce-ai putea să îmi mai iei acum, în ultima clipă. Spune-mi că îmi stă bine în roşu, cu fular şi urechile degerate, spune-mi că ţi-a fost dor de mine şi-ţi sunt dragă şi că nu trebuie să mai pleci nicăieri în seara asta. Inventează un joc cu întrebări complicate şi dă-mi ca premiu un băţ de scorţişoară pentru că nu ştiu nici un răspuns, ascultă-mă cum vorbesc numai prostii şi mângâie-mi părul, uită-te în jos la mine şi sărută-mă pe frunte pentru că poţi, spune-mi că eşti foarte, foarte fericit în clipa asta.

Fă-mă să râd, nu e greu, ajunge că eşti tu aici, pune-mi o melodie frumoasă şi spune-mi să tac şi să ascult, lasă-mă să te privesc dintr-o parte şi să mă gândesc, ah, oare cum era când nu îl ştiam, a existat o astfel de vreme? Uită-te la mine şi răspunde din ochi nu, n-a existat, dacă n-aş fi aşa prostuţă ar trebui să ştiu că lumea a fost inventată atunci când ne-am cunoscut. Joacă-te cu mine, prefă-te ca nu mă laşi să-ţi caut prin buzunare ca un copil curios, prinde-mi mâinile, gâdilă-mă pentru că ştii că asta e arma fatală, până la urmă tot găsesc eu ciocolata pe care o ascunzi întotdeauna pentru mine, ei, o s-o împărţim şi pe asta, ştii bine.

Sărută-mă şi fă-mă să ameţesc dintr-o dată, să mă strâng mică-mică în braţele tale, pentru că şi pe mine mă sperie cât de mult te iubesc. Ţine-mă strâns în braţe, respiră-mi cald pe umăr şi hai să ascultăm cum ninge... până iubita a adormit.
Articolul anterior din rubrică
Toate articolele din rubrică
Articolul urmator din rubrică
0 comentarii

ARHIVA RUBRICII

Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Colindul din nucă, Ana-Maria Androne-Bouman (4.4/5 - 8 voturi)
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Moşul şi Banca - o poveste de Crăciun, Diana Cuzic (5.0/5 - 3 voturi)
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Invitaţie la poveste de Crăciun, Redacţia LiterNet (5.0/5 - 10 voturi)
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Culoarea Crăciunului, Iulia Hossu (5.0/5 - 9 voturi)
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Domnul C., Alexandra Mariniţu
Sageata Toate articolele din această rubrică


RUBRICILE CATEGORIEI

Sageata Felicitările Fundaţiei Hope and Homes for Children România


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer