21.12.2005
Hai, iubitule, ia-mi mâna îngheţată în mâinile tale calde, dă-mi deoparte o şuviţă de pe frunte şi spune-mi ceva frumos. Spune-mi o poveste cu zăpadă şi nămeţi de doi metri, cu munţi şi brazi şi reni şi Moş Crăciun. Uită-te cum mi se prind fulgii subţiri în păr şi râzi de mine. Hai să împărţim o portocală şi cana de cafea fierbinte, hai să ne povestim amintiri de când eram mici şi habar n-avea unul că există celălalt.

Promite-mi că-mi aduci un dar cu fundă aurie, ia-mă în braţe şi gândeşte-te disperat ce-ai putea să îmi mai iei acum, în ultima clipă. Spune-mi că îmi stă bine în roşu, cu fular şi urechile degerate, spune-mi că ţi-a fost dor de mine şi-ţi sunt dragă şi că nu trebuie să mai pleci nicăieri în seara asta. Inventează un joc cu întrebări complicate şi dă-mi ca premiu un băţ de scorţişoară pentru că nu ştiu nici un răspuns, ascultă-mă cum vorbesc numai prostii şi mângâie-mi părul, uită-te în jos la mine şi sărută-mă pe frunte pentru că poţi, spune-mi că eşti foarte, foarte fericit în clipa asta.

Fă-mă să râd, nu e greu, ajunge că eşti tu aici, pune-mi o melodie frumoasă şi spune-mi să tac şi să ascult, lasă-mă să te privesc dintr-o parte şi să mă gândesc, ah, oare cum era când nu îl ştiam, a existat o astfel de vreme? Uită-te la mine şi răspunde din ochi nu, n-a existat, dacă n-aş fi aşa prostuţă ar trebui să ştiu că lumea a fost inventată atunci când ne-am cunoscut. Joacă-te cu mine, prefă-te ca nu mă laşi să-ţi caut prin buzunare ca un copil curios, prinde-mi mâinile, gâdilă-mă pentru că ştii că asta e arma fatală, până la urmă tot găsesc eu ciocolata pe care o ascunzi întotdeauna pentru mine, ei, o s-o împărţim şi pe asta, ştii bine.

Sărută-mă şi fă-mă să ameţesc dintr-o dată, să mă strâng mică-mică în braţele tale, pentru că şi pe mine mă sperie cât de mult te iubesc. Ţine-mă strâns în braţe, respiră-mi cald pe umăr şi hai să ascultăm cum ninge... până iubita a adormit.

0 comentarii

Publicitate

Sus