20.12.2005
Ascultaţi în interpretarea trupei Bucium colindul:

  "Colindul cerbului" (Andi Dumitrescu - 2,85 Mb)




Versurile "Colindului Cerbului" sunt versuri ale unui colind foarte vechi, precreştin, cerbul apărând încă din etnogeneza dacică ca purtător al unor mesaje divine, fiind totodată simbolul purităţii şi dreptăţii.

Piesa a fost compusa de Andi Dumitrescu şi înregistrat[ în perioada 6-13 decembrie 2005 în formula:
 Andi Dumitrescu - voce, chitări, percuţii, caval
 Dan Simoaica - bas, voce
 Adrian Rugină - tobe, percuţii, voce.

Au colaborat Raluca Irina Slave şi Magda Elena Slave - viori & voce.
Inginer de sunet Ştefan Mureşeanu.

Trupa Bucium, al cărei nume vine de la un instrument muzical străvechi dacic, a susţinut primul concert în anul 2004. Bucium a susţinut până în prezent numeroase concerte în cluburi din Bucureşti şi din ţară: Club Expirat, Club Viking, Big Mamou, Griffins Pub, Club A, Club Live Câmpina etc.

Combinând un spirit rock cu teme compuse în stil tradiţional românesc, Bucium au un mesaj aparte în peisajul autohton. "Întotdeauna am avut probleme în a ne caracteriza stilul, însă cred că cel mai aproape de adevăr ar fi o abordare progresivă a unui etno-rock, în sensul în care etno înseamnă nu a culege folclor, ci a compune teme muzicale ce pot fi asociate cu folclorul românesc, sau un art-rock, folklorism" declara Andi Dumitrescu, liderul trupei.

Cei de la Bucium au deja material pentru 2 albume conceptuale: Mioriţa şi Voievozii. Mioriţa, un album foarte melodios, transpune ritmuri populare în stil ambiental, în timp ce Voievozii este un proiect mai dinamic, elaborat, cu teme muzicale complexe, schimbări de ritm şi măsuri compuse.

Pentru mai multe informaţii despre trupa Bucium, accesaţi situl formaţiei.

0 comentarii

Publicitate

Sus