Înspre Băneasa, lângă pădurice, într-un penthouse luxos cum altul nu-i, se "relaxa", destul de des, ferice, Pamfil al nostru, cu amanta lui. El, ca patron de firmă valoroasă, pleca la Iași, la Cluj și Medgidia, în timp ce Micșunica cea frumoasă stătea acasă, cu gospodăria.
Avea un păr de aur, pielea albă, doi ochi de-azur, albaștri și adânci, un trup subțire, ca un fir de nalbă și gura, dulce fragă, s-o mănânci.
Săraca Micșunica sta în casă și cum Pamfil al ei mereu lipsea, deși avea televizor pe masă, ea, singurică, se cam plictisea. N-o prea vedeai să fie printre tineri, ci se-aduna cu două-trei cumetre de prin vecini, în zilele de vineri, să joace, în sufragerie, "pietre".
Dar lumea-i rea și-i place să vorbească și astfel, după vechiul obicei, vecinii-au început să clevetească diverse născociri pe seama ei. Ba, c-au văzut-o noaptea, la un club, dansând sirtaki și spărgând vesela, ba, că avea tandrețuri, la ARCUB, cu unul tânăr. Care-o fi acela? C-a fost zărită, strâns îmbrățișată, pe baltă, c-un băiat ce da la pește. Chiar dacă o fi fost adevărată, povestea asta, zău, nu ne privește.
Ieri în amurg, sub cerul înstelat, ce scaldă tot orașul în safire, Ilie vine-n fugă, disperat și povestește:
- Vai, nenorocire! Întors acasă ieri, pe înserat, făcându-și cu o zi mai iute treaba, patronul nostru a găsit-o-n pat cu Spiridon, șoferul de pe RABA. Și furios că scumpa-i Micșunica îi terfelește numele-n noroi, fără să țină seama de nimica, a tras cu revolveru-n amândoi.
- Tu ce zici de această tragedie, care-a produs atâta tămbălău?
- Eu, ce să zic? -răspunde, grav Ilie- s-a întâmplat un lucru foarte rău. Pe ea au dus-o la spital, degrabă, să-i scoată-un glonte-nfipt în sânul drept, iar bietul Spiridon e-n stare gravă, cu-o gaură în cap și-o rană-n piept.
Stă Gheorghe rezemat, cu fruntea-n palmă, absent la cele spuse și molău, apoi îngână, cu o voce calmă:
- Ar fi putut să fie și mai rău.
- Bre, Gheorghe, să avem pardon, vorbești prostii, a ripostat Ilie, patronul l-a-mpușcat pe Spiridon, ce rău mai mare-ar fi putut să fie?
- Putea să fie, spuse Gheorghe-n șoapte, cu vorbele-necate în suspine, dacă venea alaltăieri, la șapte, era mai rău, că mă-mpușca pe mine.