07.03.2022
Dragul meu băiat, Gigel,

Team crescut de mititel, prin urmare, te știu bine și cred că semeni cu mine. Totdeauna tu ai fost (să mă erți) un pic cam prost și fincă citești cam greu, o săți scriu mai încet eu. Gigi, plicu de la mine del primești, e foarte bine, dacă nu îl vei primi, ce-l mai bine cred car fi să mă anunți, negreșit, că din nou o săl trimit.

Recent, tatăl tău iubit în gazetă a citit că nouăzeci de procente din crime și accidente (foarte multe, prin urmare) se produc la depărtare, pe scurt, nu la domiciliu, și, făcând un mic consiliu, am decis, stând toți la masă, să ne luăm altă casă, întrun loc m-ai depărtat și cu mult m-ai protejat. Casa nouă-i minunată, e drept căi cam izolată, chiar în mijloc de pădure, nare cine să ne fure. În plus, nu avem vecini cu vaci, porci, oi sau găini.

Aici vremea este bună, de pildă-n această lună, doar o dată a plouat, e drept că a cam durat, chiar o lună a ținut, mult, dar nouă nea plăcut, am profitat nițeluș și am făcut zilnic duș.

De bunicu, ce săț zic? A cam decedat un pic. Vrei să știi cum s-a-ntâmplat? Lam găsit, când neam mutat, întrun dulap, încuiat. Presupun că lam uitat acolo, când am jucat "vaț ascunselea", ciudat e c-a răposat tocmai când a câștigat.

Dragul meu, cum ția-m promis, alaltăieri ția-m trimis costumul gri de tergal. Are nasturi de metal care sunt un pic cam grei. Poșta costă, vrei- nu vrei, de aceea, iam tăiat șin buzunar iam băgat, în sacoul de costum.

Stai să vezi ce s-a-ntâmplat chiar ieri, când a explodat butelia: am zburat pe geam, dar neam bucurat căci a fost șio parte bună. Eu și tata, împreună, nu "ieșisem" niciodată. Apoi am fost consultată de un doctor. Nam nimic, dar ma-u chinuit un pic: a fost mare tevatură, când m-iau pus un tub în gură. Nam avut ce să mai fac și a trebuit să tac vreo trei ore. Norocos, tata a avut folos, căci pe loc sa orientat și tubul la cumpărat.

Cred că despre Virginica, de mult nu mai știi nimica. Află că sa măritat cu un libanez bogat. Săptămâna cea trecut, sora ta a și născut. Din păcate, nam aflat dacă-i fată sau băiat, deci, nu știu ce să îți spun, ești mătușă, sau unchi bun?

La adresa mea, pe plic, no să pot trece nimic, căci vechiul propietar a făcut un gest bizar, de pe poartă ș-ia luat numărul și a plecat. Acum închei scrisorica și te pup cu drag,

Mămica

P.S. Gigi, am intenționat săț pun bani, dar, ce păcat, căci, grăbindumă un pic, închisesem acest plic.

0 comentarii

Publicitate

Sus