05.06.2006
Alergăm dansăm ne lovim unii de alţii râsete frumoase line căutate vocile se iscă de undeva din colţuri şi rămân aninate de faldurile rochiilor, mâinile noastre se odihnesc pictând chipuri pe vitralii albite. Ochii rămân mereu deschişi, degetele mereu căutând, frământând învelişuri de spumă. Suntem toţi atât de frumoşi la ferestrele caselor cu acoperişuri în ţiglă roşie, cu grădinile noastre suspendate.

Între noi se plimbă poveşti cu chei la cingătoare, ne spunem pe nume şi scăpărăm în miezul zilei lumini. Şi printre toţi tu şi printre toţi eu, şi-apoi noi uneori visând. Ticăim iubirea în ulcioare, prindem cerul cu ace de siguranţă de căpătâiul patului în care trupurile se recunosc orb.

Ţinem în mâini oglinzi. Spunem cuvintele aşa cum le-am învăţat şi le citim pe buze reflectate. Urlăm şi ni se întorc şoapte zâmbind.

Aş vrea să îţi spun odată despre serile în care tu dormi iar eu mă uit minunată cum ţi se rostogolesc visele pe pielea din ce în ce mai albă, din ce în ce mai străină. Îţi urmăresc munţii născând, gheare sfâşiindu-ţi castelele la care ai lucrat toată ziua. Uneori te ating şi sunt tentată să îţi spun farmece în ureche de parcă aş bănui că se află altcineva dincolo de noi.

Şi ţi-aş mai spune că te mint, că iubirea mă risipeşte şi m-adună în fiecare dimineaţă, că am plecat din clipa în care ne-am găsit amândoi înlăuntrul aceluiaşi cerc. Dar te trezeşti, şi mă îndrăgostesc mai mult de omul care îmi mângâie obrazul cu mâna ta.

În seara aceasta mi-am salvat câteva secunde. Le voi da drumul din palmă când vor cădea la pământ toate culorile, ţesăturile în care s-au prins vieţile noastre ca într-o pânză de fluturi, atunci când cioburile ne vor intra în tălpi şi vom lăsa dâre de sânge pe drumurile care ne vor sparge uşile. Iar noi doi, cu urmele fricii adânc încastrate pe chip, ne vom privi ca la un bal mascat, vom uita să facem plecăciuni şi ne vom căuta cârje în cei de lângă. Dar chipurile noastre adevărate vor fi atât de ciudat şi grotesc de frumoase încât fiecare se va vedea doar pe sine, reflectat în ochii celorlalţi.

Poate atunci secundele mele ne vor salva iubirea. Ori poate va începe acel nesfârşit bal mascat.

0 comentarii

Publicitate

Sus