21.06.2006
Germania - Ecuador 3-0
Polonia - Costa Rica 2-1
Anglia - Suedia 2-2
Paraguay
- Trinidad-Tobago 2-0

Se cunosc deja primele două optimi de finală, după ce grupele A şi B şi-au încheiat jocurile. Germania a demolat şi Ecuadorul, surprinzătoarea ocupantă a locului doi într-o grupă în care Polonia s-a chinuit să învingă pînă şi modesta selecţionată costaricană. Klose e noul golgheter ar turneului, iar Podolski a înscris şi el, această echipă a nemţilor părîndu-mi-se din ce în ce mai legată şi mai puternică. Şi, cel mai periculos pentru mine, care nu-i sufăr fotbalistic pe germani, plină de imaginaţie şi periculoasă, pentru că e convinsă de faptul că, jucînd acasă, poate cîştiga titlul.

Anglia se gîndeşte deja la sferturi, pentru că în optimi dă peste Ecuador, o formaţie incapabilă măcar să sperie trupa lui Eriksson. Insularii au şi ei suficient entuziasm în atac dar, din nefericire, pentru prima oară după mulţi ani, n-au portar. Paul Robinson e de o prostie rară, Suedia spre exemplu speculînd asta la maxim. De două ori transversala i-a salvat pe englezi. Mă bucur pentru asta, cum mă bucur că forestierii scandinavi vor juca optimi cu Germania. Practic, sînt deja acasă. La naiba, ce prost pică totuşi pentru mine acest meci, în care trebuie totuşi să ţin cu una dintre echipele cu care nu ţin niciodată. Şi, din păcate, nu pot fi amîndouă eliminate.

A fost o zi liniştită, cu patru meciuri previzibile şi cu o lipsă crasă de suspans. Noroc că la Köln englezii au cîntat din nou în tribune magistral God Save the Queen, ultima oară chiar cînd Gerard punea capul pe centrarea lui Joe Cole, pentru 2-1, în minutul 84. A fost între primele trei de pînă acum la capitolul ritm şi frumuseţe acest Anglia - Suedia, în care însă, din păcate, Owen s-a accidentat de unul singur încă din minutul patru.

Cupa Mondială merge mai departe printre transferuri de jucători în România şi reluarea pregătirilor. Divizia A e vie şi respiră un pic de nebunie, dar nu ne interesează încă prea tare. Azi şi încă două zile e vremea verdictelor în Germania şi a plecărilor acasă.

0 comentarii

Publicitate

Sus