10.07.2006
Elle
Pe M6 există o emisiune ("Nouveau look" se cheamă, sau aşa ceva) care reprezintă argumentul definitiv că lumea nu este condusă de politicieni, bancheri & corporaţii transnaţionale (aşa cum, probabil, credeaţi), ci de stilişti.

Principiul emisiunii e simplu, dovadă că a fost importat şi la noi: se iau cîţiva amărăşteni la care nu se uită nici dracu', se expun judecăţii celor de pe stradă, se conving că aşa nu mai merge, se duc la specialiştii celei de-a doua vieţi pămîntene, se trec prin malaxorul "relookării" (păr, ţoale...) şi se restituie familiilor sau consorţilor - happy end! Pe vremea basmelor, chestia se făcea cu o mişcare scurtă de baghetă magică şi implica zîne. Astăzi, zînele sînt stiliştii.


Toate bune şi frumoase, la drept vorbind mulţi dintre cei opriţi pe stradă chiar aveau nevoie de-o mătură peste faţă, dar pe mine, unul, chestia asta mă oftică la culme pentru că am impresia că e o conspiraţie generală contra nasoilor şi nasoalelor. Şi asta nu face bine la bîrfă. Deja, cu corectitudinea asta politică, tendinţa e să-ţi pui singur plasture la gură şi să nu mai zici nimic... Nu doar că e chestia cu conspiraţia, mai e şi asta cu transpiraţia. Să nu transpire cumva că nu-ţi place de X sau de Y, că e naşpa. Repari pe-o parte, strici pe alta. Pe lîngă "Conspiraţia generală a Frumuseţii prin Stilist sau Bisturiu", există şi "Conspiraţia generală a Gurilor Cusute", şi ambele conspiră să te enerveze ceva de speriat. Adică, mă scuzi, dacă nu mai e voie să zici nimic de rău despre nimeni (asta, pe de-o parte) şi toată lumea va fi frumoasă, veselă, politicoasă, eu vă zic de-acum pa şi mă mut pe Marte. Pe de altă parte. C-aşa nu se mai poate.

Mai ales că - aţi văzut? - acum au ajuns să te mintă pe faţă. Revista People o pune pe copertă pe Jennifer Aniston printre "cei mai frumoşi oameni din lume"... Pe urîtul de Usher, la fel. Mîine va fi rîndul chihuahei de Reese Witherspoon, iar poimîine, al lui Steven Tyler!! Conspiraţie, vă zic. Lumea-ntreagă e condusă de-o ocultă. Sau de mai multe. E ca-n Codul Da Vinci. Aşa că v-am lăsat, pup. Se pare că pe Marte nu există stilişti. Vreţi dovada? OK: de cînd se ştie, acolo nu se poartă decît verdele. Şi urechile lungi. Şi bîrfele lungi. Ce mai, raiul pe pămînt. Doar că e pe Marte.

Publicitate

Sus