19.02.2023
Acum aproape 15 ani Ștefan făcea prima lui fotografie reușită.

Mânat de curiozitatea stârnită de fratele lui mai mare și de doi prieteni, care începuseră de mai înainte să exploreze lumea fotografiei, n-a mai lăsat din mână aparatul de fotografiat și astfel până la ceea ce se poate vedea în lucrările sale de astăzi s-au scurs, în clepsidra timpului, nenumărate încercări, dorințe, perspective, drumeții la vânătoare de cadre care să-ți taie răsuflarea.

Așa cum doar un ochi de artist poate surprinde, a regăsit în natură și a imortalizat peisaje a căror frumusețe n-ai fi crezut vreodată că poate fi cuprinsă cu aparatul de fotografiat.

Această serie de fotografii nu are doar natura în comun, ci și Lumina (a contemplat ore în șir peisajele, asemenea unui pictor, până când în fața obiectivului a răsărit acel licăr de lumină care aduce senzația de scenă vie), dar și muntele, îmbrăcat în diferite haine, dar spectaculos în fiecare, așa cum l-a surprins Ștefan.

În cele din urmă și dincolo de orice, această serie foto este o veritabilă invitație spre descoperirea măreției cu care Dumnezeu a lucrat, până în cel mai mic detaliu, atunci când a clădit lumea.

(text: Ancuța Teodorescu Canae / fotografii: Ștefan Chirobocea)







































0 comentarii

Publicitate

Sus