13.03.2023
2022. În Berlin la cumpăna dintre ani. Ne-am cunoscut nepoțica și am descoperit metropola germană, care, aproape pustie pe 1 ianuarie, la primele ore ale zilei, arată ca un muzeu în aer liber. Berlin! Berlin! Berlin! Note to myself: revin!

Februarie: începem repetițiile pentru Macbeth. Al doilea spectacol în regia lui Botond Nagy în care joc. Lady Macbeth, te-am visat, te-am așteptat și ai venit! Durerile lumii exterioare se amestecă cu bucuria de a juca acest personaj.

Martie: premieră. Note to myself: rolurile pe care ți le dorești cu adevărat te vor găsi.


Aprilie, de Paști: Stockholm. Noi doi și un spectacol din altă lume creat de Alexander Ekman. Mai vreau! Note to myself: ar trebui să învăț o limbă scandinavă.

Mai: Festivalul Shakespeare de la Craiova. Prima mea deplasare la un festival după pandemie. 3 zile efervescente, încerc să văd cât mai multe spectacole, mă bucur de oameni și de energia festivalului. Note to myself: să văd Oedip în regia lui Declan Donnellan.

Iunie: Fetița noastră aleargă pentru adăposturi pentru căprioare rănite, la Maratonul Internațional Sibiu. Nu știu să fi fost mai mândră.

Iulie: FITS! Te-am așteptat! Când nu sunt pe scenă încerc să văd cât mai multe spectacole. 10 zile de teatru, dans, muzică, conferințe și workshopuri. Intensiv. Apoi începem repetițiile cu Silviu Purcărete... dar premiera va fi abia în septembrie (spectacolul se numește Jocuri, vorbe, greieri...). Pic examenul pentru școala de șoferi, dar vine august.

August: concediu, familie și aproape trei săptămâni în Italia. Note to myself: vreau să văd mai mult din țara aceasta fascinantă. Întâlnirea de 20 de ani de la terminarea liceului. Emoții, îmbrățișări, lacrimi, recunoștiință, multe amintiri, povești și o cină de neuitat pe muntele Tășuleasa.

Septembrie: fetița noastră începe școala. Ea e mai încrezătoare decât noi la întâlnirea cu un sistem care nu pare să se fi schimbat mult în ultimii 30 de ani.

Octombrie: Tokyo. A doua oară! La fel de fascinant, mai puțin distant, cumva familiar. Sora împăratului vine la spectacolul nostru. Kimonouri, sushi, mochi și o lumea pe care nu o voi putea înțelege niciodată pe deplin. Note to myself: mai vreau.

Noiembrie: mergem în turneu cu you.tópia în Satu Mare. Prieteni. Revedere. Încep să învăț norvegiana.

Decembrie: Premieră Antigona. Un recviem. Tăiem porcul, mergem la Târgul de Crăciun, împodobim bradul și vine nepoțica mea în vizită. Cea din Berlin. Cercul se închide. Note to myself: familia.

*
 Așteptăm topurile / retrospectivele amintirilor voastre din anul 2022 în word, cu diacritice (nu uitați un titlu și o fotografie reprezentativă pentru unul din momentele anului 2022), pe adresa [email protected], până pe 15 martie 2023. Mai multe detalii despre acest fel de top în invitația de aici. Pe scurt: prima și singura regulă e că nu e nici o regulă, puteți scrie despre tot ce v-a rămas în minte și suflet din 2022. (Redacția LiterNet)

0 comentarii

Rubricile categoriei

Topuri & Retrospective

Publicitate

Sus