23.06.2023
Arthur Ianoși
Tată, acceptă că ceva se întâmplă cu tine, nimeni nu se schimbă peste noapte. Ai fost un părinte mizerabil. Acum ești numai zâmbet și îmi spui că mă iubești din 5 în 5 minute. Ți-aduci aminte când mă speriam la câte-un film, îți căutam mâna și tu ți-o retrăgeai și îmi biciuiai sufletul? Cuvinte grele pe care mai târziu le regăseam pe piele tăindu-mă cu lama. Nu te urăsc, din contră. Vreau să te operezi. Creierul tău e plin de tumori. Prefer să te iubesc 6 luni de zile și să te fac să mă ierți decât să mai fiu cine-am fost.

Mihaela Moisescu
Tânără, crescută într-un cămin, fără multe perspective, nici vorbă să merg mai departe la facultate, deși, nota de la bac era foarte bună, m-am trezit cu un băgăjel în mână și câteva sfaturi de la asistenta socială. Am intrat în primul restaurant. Nu știu ce am spus dar a doua zi aveam slujbă și un loc al meu, cu prețul virginității mele, singura avere. Eram așchia sărită direct din vaginul mamei mele, vinovată că mă născusem. Aveam și o genă criminală. O simțeam de câte ori stăteam cu picioarele desfăcute.

Vlad Mușat
Da, mă pregătesc pentru. De ce e acest sicriu atât de scump? Pentru că e făcut dintr-un mare scriitor, care a trăit acum câteva zeci de ani. Cum adică dintr-un scriitor? Autorul celor mai frumoase povești pentru copii era cuprins de inspirație când stătea în pădure. Se pare că i-a intrat o bucățică de lemn în degetul arătător și s-a infectat. A fost găsit după ceva timp. Din bucățica de lemn, din arătător, a crescut un fag. Și sicriul? Nu i-ați citit poveștile, altfel v-ați fi dat seama. A prevestit totul.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iunie 2023, grupul are 11.430 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus