26.06.2023
Anca Mureșan
A văzut ea într-un film că dacă vrei să repari ceva ce n-a mers cum trebuie, o vorbă, o faptă sau un gest, e simplu: intri într-un dulap, te concentrezi un pic, strîngi din pumni, și gata. Te întorci înainte de punctul zero și o iei de la capăt de atîtea ori pînă iese strună. Și-a zdrelit de cîteva ori cu unghiile podul palmei de cît a strîns pumnii, dar tot n-a reușit să imite personajul. Ba i s-a mai și rupt o balama de la ușa dulapului. Acum mănîncă o madlenă și întoarce în direcție inversă acele ceasornicului.

Ruxandra Donose
Stau la stop, în mână plasa cu ingrediente pentru cina ce o voi găti pentru familie. Îmi spun că mă bucur, dar obosită, tare aș vrea o baie caldă și o pizza. Verde, pășesc, aproape mă lovește un cabriolet roșu. La volan, bărbatul mi se pare vag cunoscut. Ray-Bans, cămașa fluturând pe pieptu-i dezgolit, lângă el o blonda râzând tare cu dinți prea strălucitori. Prea tânără și zgomotoasă pentru părul lui grizonat. Recunosc acel păr. E soțul meu. Pare că își caută tinerețea. Scap plasa, și timpul se pierde. Irevocabil.

Arthur Ianosi
Nu mă supărați, știți cumva dacă mi-a stat ceasul? Nu te supăr tinere, sunt eu destul de supărat ca să mai supăr și pe alții. Văd că la-ncheietură n-ai nimic, pesemne că-l ascunzi prin buzunare. Ah, nu, eu nu m-ascund, sunt transparent, că-mi bate inima la fix. Ați putea să v-aplecați pe stânga să m-ascultați puțin? Cu dragă inimă, zise străinu', n-am mai ascultat un ticăit demult. Își lipi urechea de cardiganul meu ponosit, oftând a neputință. Încă merge, îmi zise. Nici nu știți cât mă bucur. Of.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iunie 2023, grupul are 11.430 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus