27.06.2023
Florin Tamaș
Uitase de ea. Cu înverșunare. De fapt uitase de el. De la cearta aia cretină pe un subiect iluzoriu, mândria i-a ținut departe un sfert de veac. Și acum, ce? Să aprindă iar focul? Din scânteia de atunci? Le-a ars mocnit și le-a topit destine și vieți. Să sufle în flacără după ce au suflat în iaurt? În ochi le dansau văpăi. Se priveau, citindu-și timpul trecut. Știi ce zic? Hai să punem ciorba aia la încălzit. Că doar n-om muri de două ori. Ce-o fi o fi. Și au trăit fericiți până ce li s-a răcit.

Sanda Burță
Dumnezeu a zis că nu-i bine să fie omul singur și a mai făcut un om da' când ăia au căzut în păcat i-a trimis în lume cu mâna goală, măcar o boccea să le fi dat să-și ia cu ei ceva, de dor, zicea tata în timp ce meșterea valize da' el le spunea tovarăși de drum. Așa mi-am câștigat pâinea și eu, gândeam că-s ăl mai bun. Acum știu că Domnul a făcut o boccea, suflet îi zice. Pietrarul puse deoparte ciocanul și dalta și-și șterse mâinile de praf. Era cel mai lung epitaf pe care-l scrisese vreodată.

Ionuț Tuhoarcă
Aș vrea să te privesc. Să te ating. Să-ți trec mâna prin părul tău frumos. Să te aud. Să mă pierd în ochii tăi. Să te bucur. Să te fac să râzi. Să fac clătite și una să-mi cadă în cap. Să poc-poc floricele. Să-ți fac o cafea de-aia bună. Să-ți fac cel mai bun lapte cu fidea din lume. Aș vrea să-ți spun că te iubesc. Te visez. Aș vrea să-ți spun că băiatul e bine. Crește voinicul. Să mă găsesc aș vrea. Dar nu mai pot. Aș vrea să-mi spui. Noapte bună, gogonaș, gogoloș, gogoșar.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iunie 2023, grupul are 11.430 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus