28.06.2023
Daniel Onofrei
Bătrânul își târâie pașii prin cameră, uitându-se atent la fiecare obiect. Încearcă să-și amintească în primul rând ce caută și mai apoi unde l-a pus. Probabil că asta-i va ocupa întreaga dimineața și nici măcar n-a apucat să-și pună al doilea ciorap. Obosit, se așază pe scaun contemplând grămada de lucruri cărora abia le mai știe rostul. Apucă tremurat o poză din care zâmbesc doi copii încadrați de un bărbat înalt și o femeie frumoasă. Pentru o clipă, ceața din minte se transformă în lacrimi.

Ruxandra Comșa
Cer iertare pentru inocență, m-am îndârjit s-o păstrez. M-am agățat de ea, n-aș fi putut trăi altfel decât naiv. Obsesia mâinilor curate, tradusă azi prin prostie, mă apropie de mâinile lui. Stau în fața casei. Nu îndrăznesc să intru, am întârziat. E noaptea ce-mi tot apare în vis. Ușa închisă, luminile stinse. Aștept să mă dojenească, dar nu-i nimeni acolo. Nu-mi mai amintesc vocea lui, dar mâinile, chiar dacă-i noapte, le am în fața ochilor. Întorc clepsidra și timpul capitulează. Bine ai venit, draga tatii.

Andra Toropoc
Revăd masa pusă pentru mai multă lume și vă privesc, am dorința de-a fi încă o dată acolo, însă mi-e limpede tot ce este acum și aici, după jumătate de secol am înțeles. Ciupesc de foame felia de pâine, mestec firimituri de trecut, au gust de dor și-mi crapă buza de sărat. Oprește-te, îmi spun, nu mai mesteca, nu mai număra, nu mai scotoci cu privirea după oameni. Mă ridic și ies în soare dintr-o casă ce nu mai e și-a mea, dar în buzunar degetele-mi strâng felia uscată, mi-am luat singură partea mea de timp cu voi.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iunie 2023, grupul are 11.430 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus