30.06.2023
Ana Maria Dobre-Nir
Grădina mirosea a lămâi coapte și cremă de fistic. DJ-ul se pregătea de petrecere. M-am ridicat de pe șezlong și-am început să dansez. Îmi aminteam cum în copilărie doar dansul mă făcea să mă simt cu adevărat liberă. Mi-am ridicat fusta și mi-am atins coapsele. Picioarele se mișcau după ritmul inimii mele. Da, vine o vreme când propria-ți inimă contează mai mult decât celelalte. Când trebuie să te iubești cu tot ceea ce ești. Dorințe și incertitudini. Și nu-ți mai pasă. Te lași atinsă de soare și dansezi. Ai, ai.

Claudia Ene
E a treia oară când mă calci pe degetul mare. Ți-am zis că am o unghie încarnată, mă doare ca naiba. Toate încarnările dor, zice în glumă. Ok, budistule, fii atent la mine și lasă-mă să conduc dansul. Dacă sunt atent la tine, nu mai sunt atent la picioare, zice. Ce vrăjeală ai în tine, zic. Mișcă-te ca și cum ai fi purtat de valuri. Ușor, senzual. Sau ca și cum aș fi Freddie Mercury și aș da cu mătura, zice. Poți încerca să fii mai romantic, te rog? Sigur, zice. Mai târziu, când o să ne plictisim unul de altul.

Florentina Ghițescu
Sunt țeapănă ca un lemn. Și m-am îndrăgostit de un dansator. Ce karma e asta? Eu o tocilară, el un golănaș. Dar atunci când vrei ceva, lupți pentru asta. Așa că m-am înscris la cursuri de dans. Notele au început să scadă în sesiune, dar eu deveneam din ce în ce mai flexibilă. Totul se poate învăța, doar că pentru cei ca mine e nevoie de mai mult timp. Și a sosit și momentul meu de glorie: un dans senzual care m-a făcut celebră într-o seară la discoteca din cămin. Am avut două restanțe, dar a meritat.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iunie 2023, grupul are 11.430 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus