30.06.2023
Silvia Ștefan
Mereu m-au distrat tipele care visează la omul meu. Pac un mesaj, buf un video. Unele, mai curajoase, îi trimit poze nud. Ce să zic? Sunteți mișto. Vă cunosc nurii, curbele, aș putea să intuiesc și cât purtați la sutien. Stau întinsă pe canapea, sorb din cafea și îl privesc cum se bărbierește, prin ușa întredeschisă. Iubi, ce îi scriu roșcatei înapoi? Nimic, pune-i link-ul ăla cu Lambada. Poate se prinde să mai scurteze lungimea rochiței în următorul selfie. Ne bufnește râsul și cheful de iubit. Mai ai mult, acolo?

Denisse Oana Rădoi
Aveam 9 ani. Duceam gunoiul și inventariam în minte cuvintele brusc intrate în vocabular. Consignație, valută, horoscop, dictator, genocid. Răstorn găleata în container. Afară e soare iar de la o fereastră se aude imnul coppa del mondo. De nicăieri, apare prima mea iubire reciprocă și mă invită la dans. Respira zâmbet. Eu, încleștare adolescentină. Facem schimb prin mișcări ce se continuă una pe alta. Cândva voi scrie despre asta, îmi spun, și răsuflu ușurată de povara intensității. Dansando Lambada.

Andra Toropoc
În luna mai ne-am îndrăgostit și ne-am atins trupurile în dirty dancing-ul la modă. Peste doi ani tu-mi trimiteai vederi de la 2 Mai în care scriai că iubești o altă fată. Pe atunci puteam să plâng și-am vărsat lacrimi grele de amar în singurătate-mi, ascultând ritmurile acelea ascuțite pe care noi doi n-aveam să mai dansăm. De-aceea nu-mi place melodia asta, mă doare zglobiul din ea și nu înțeleg cum tu, reîntors pe-aici după zeci de ani, mă cauți și mă vrei, însă discoteca sufletelor noastre și-a concediat dj-ul.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iunie 2023, grupul are 11.430 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus