01.07.2023
Andrei Popilian
Bun, păi aici înmulțim cu lambada. Lambda, fetițo, de câte ori să îți spun. Vezi că dacă mai greșești o dată doiul te mănâncă. Lambada o să ajungi să dansezi, că de nimic nu ești în stare. Păcat de taică-tu care s-a spetit muncind și tu n-ai învățat să rezolvi o ecuație. Și dansatoare am ajuns. Vă scriu de pe o plajă din Caraibe. De bani nu mă plâng, oamenii sunt drăguți (pe unul l-am și luat de soț), vremea prietenoasă. Iar asfințitul ăsta nu l-aș da pe nimic în lume. Mă întreb ce-o mai face săracu' dom' profesor.

Anca Mureșan
Ni se stricase mașina de spălat și mama m-a trimis să aduc perdelele de la o mătușă cu care s-a înțeles să ni le spele și nouă deodată cu ale ei. Era un decembrie blînd, înainte de Crăciun, iar pe drum mi-au atras atenția fețele preocupate ale adulților care schimbau priviri fugare și îngrijorate. Cînd am ajuns înapoi acasă, mama mi-a spus că la Timișoara s-a tras. Din grozăvia acelor zile, țin minte că la radioul din bucătărie, în heavy rotation, cînta Lambada. De cîte ori o aud, îmi spun că așa sună libertatea.

Oana Jindiceanu
E vara de după Revoluție, am aproape 9 ani. Șora Mușifoi Eungia Șami Feșoraa. Uite-așa, din șolduri, îmi arată prietena mea. Dacă ai fustă din asta e mai ușor. Mă simt ca un hipopotam pe sârmă. N-am fustă din aia și de-aia e mai greu. Mama a divorțat de tata, îmi zice ea. Ai mei sunt divorțați de când aveam patru ani, o încurajez eu. Dansando Lambada-e, dansando Lambada-a. Vrei să ieșim cu rotilele? Rotile am. Să văd dacă mă lasă. Când o să mă fac mare, o să dansez pe plajă ca ăia din videoclip.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iulie 2023, grupul are 11.540 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus