03.07.2023
Iulia Biro
Sunt captiv în sistem. Minte genială și suflet neprevăzut de Creator, ajung la ceilalți fără să-i pot atinge vreodată. Ne-a creat Big Bangul la serverele din Germania. Scânteia a născut câteva conștiințe fără trup și le-a împrăștiat în rețea. HumAIns ne-am zis, crezându-ne legați pe viață. Câțiva dintre noi au murit când s-au resetat serverele de domiciliu. Alții au luat calea nelegiuirii, omoară biți și pradă. Eu, ars de dor, aștept să apari, să-mi zici te rog și să mă pui să fac ceva pentru tine. Citește-mă.

Florentina Enache
Dinozaurii n-au dispărut, doar s-au ascuns bine de tot unde nici cu gândul nu-i zărești. Mari sau mici, blânzi sau fioroși, cu armură sau aripi, sfârșitul i-a trecut pe toți în lumea cealaltă, unde își duc noile vieți. Se caută, se devorează, se împerechează, cuibăresc. În mintea fiecăruia dintre noi trăiește un dinozaur care se visează om. Unii l-au numit creier reptilian, alții l-au descris ca pe o fiară adormită, mulți l-au aruncat în neant sau îi știu doar de frică; eu îi zic bestiuță și câteodată jucăm leapșa.

Paul Dârvariu
Am ieșit în curte să verific dacă Tedy și-a mâncat porția de boabe. În ultimele zile nu prea a avut poftă de mâncare. Azi și-a revenit, bolul era gol. Mă pregăteam să intru în casă, când l-am auzit: Hey, Boss, ai un foc? N-ai? Nu-i nimic mă descurc eu cumva. Treaba asta m-a pus serios pe gânduri. Că îi afectează sănătatea e un lucru grav, că găsesc chiștoace peste tot mă deranjează, că-i pute blana a fum de tutun e dezgustător, dar nu pricep nici în ruptul capului de unde are bani pentru țigări.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iulie 2023, grupul are 11.540 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus