04.07.2023
Ana Maria Dobre-Nir
Le puteți lua pe acestea pentru anxietate. Le încercați câteva zile și mai vedem. Pentru insomnii, pe celelalte, pe care vi le-am prescris joi, când ziceați că nu vă ajută cele prescrise luna trecută. Să nu le încurcați cu cele pentru depresie pentru că veți deveni letargică și abia ce v-am dat și ceva pentru lipsa de energie. Am mai notat aici că soțul călătorește des, copii au început facultatea, simțiți că aveți inima albastră. Sper să vă ajute. Pot avea și efecte secundare. Dar, după persoană. O zi bună.

Andra Toropoc
Era nostalgic după vremurile-n care câștiga ghicitoarea din liceu, aia cu mere sau pere în panere. Ce vrăji băga până când o pipăia pe cea asupra căreia cădea zarul. Sau pe tocilare, astea umblau închise până-n gât și greu de vedeai ceva, dar el reușea și-apoi cu băieții făceau clasamente și împrumutau fructele-ntre ei. Una singură i-a frânt la propriu respirația, căci avea dar n-avea ca celelalte, iar el era cam slăbuț și s-a asfixiat un pic. Pe asta o păstra-n afara tabelului, în pole-position categoria lubenițe.

Daniel Popa
Repeți textul. Repeți cu partenerii. Repeți în costume. Repeți în decor. Repeți cu lumini. Dar nu te învață nimeni cum să repeți cu emoții. Când uiți textul pe scenă pare că ești la plajă între orele interzise. Reflectoarele devin un soare arzător. Și tu nu ai crema de protecție solară la tine. Senzația e și mai gravă când joci un text clasic și toată lumea din sală știe textul. Nu se gândește nimeni că poți uita replici celebre. Așa că am deschis gura cu frică. Ai sau n-ai, acesta-i întrebarea?


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iulie 2023, grupul are 11.540 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus