05.07.2023
Alex Caragian
Yorick i-a zâmbit lui Hamlet 2.0 cu dinți metalici de craniu ca-n Terminatorul și i-a șoptit cu cea mai senzuală voce cu care erau programate prototipurile IA: S-a săvârșit. Yorick era primul robot mort. Mă rog, dezmembrat datorită unei sincope, dar tot mort. Moartea sa reprezenta cea mai mare reușită a mașinilor: Primul ciclu. Nimic nu există cu adevărat până ce primul element al acelui ceva nu încheie un ciclu, indiferent de durată. Hamlet finalmente râde, vremelnicia umană nu-l mai dezolează.

Gabriel Rusu
Fă Tatiano, ești prea deșteaptă pentru locul ăsta. De ce dracu îți rupi tu spatele pe câmp? Tanti Marița, am fost șefă de promoție la facultatea de asistente. M-am întors cu mult entuziasm acasă, pentru postul vacant de la spitalul municipal. Examenul fu floare la ureche și însuși managerul, unul Fundulea, dori să mă cunoască. Domnișoară ești foarte pregătită dar îți lipsește un detaliu, mi-a spus, frecându-și vârfurile degetelor. Ce era să fac? Zece mii mă costă visul. De lei fată? Euro tanti dragă, euro.

Monica Bologa
În viața asta nimic nu e permanent, nici durerea, nici fericirea. Uneori ești bine, alteori nu. Câteodată ai încredere în tine, altădată nu. Sunt zile bune, zile rele. Bărbatul, plictisit de vorbăria mea, mă întreabă direct: Ai chef să facem dragoste? Am, dar parcă n-am curaj să am tupeul de a nu avea inhibițiile pe care le am de ani de zile sub pielea care n-a avut parte de orgasmele pe care le-am avut doar în visele mele. Cred că nu a priceput nimic, pentru că a plecat. Acum stau în pat ca proasta și cânt la nai.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iulie 2023, grupul are 11.540 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus