07.07.2023
Florentina Enache
Nu-i pot rezista; n-am iubit pe nimeni cât îl iubesc pe el. E superb, drăguț și iubitor, iar pielea îi miroase divin. În casă, nu face nimic; fac eu totul deși nu îmi apreciază deloc eforturile. Când are toane nu ne mai înțelegem; dacă se supără, nu vorbește cu mine. Mereu vrea să-i fac pe plac și sunt la cheremul lui non stop. Îl iubesc enorm, dar simt că nu mai pot. Mă șefește peste poate. Am încercat să vorbesc cu prietenii și familia despre problemele noastre, dar ei mereu îl scuză: ai răbdare, are doar 6 luni.

Ramona Ungureanu
După ce îi atinsese mâna din greșeală in timpul ședinței și și-o simți brusc așa de rece încât se aștepta să crape și să cadă în mii de bucățele, începuse să fie foarte atentă la el. Faptul că șeful era ușor sâsâit îl făcea mai atrăgător. Iar ochii îi păreau uneori ape fără fund. Îi urmări mersul ciudat, mai mult alunecat, până la pod. În bătaia singurei raze, el își lăsă geanta jos, se descheie fără grabă la sacou și cămașă, rămânând într-o piele strălucitoare de șarpe, luminând mintea și inima ei.

Ruxandra Comșa
Bomba lăsase un crater în urmă. Pe locul casei, o grămadă de lemne arse. Dintre acareturi, doar veceul rămăsese în picioare. Bă, Serj, ia fă-te încoace. Serj se scutură de cenușă și merse în fundul curții. M-a răzbit, bă, băiatule, adă un ziar ceva. N-am bre, c-a ars tot. Tu-i lumânarea mă-sii, aș da cu izmenele ăstea, da' altele n-am. Serj roti ochii peste mormanele fumegânde și zări o revistă scăpată de foc. Dintre pagini se ivi pielea lucioasă a unor craci de abanos. Ia-o, boss, pe Naomi, să-ți fie de leac.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iulie 2023, grupul are 11.540 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus