09.07.2023
Paul Dârvariu
Treaba asta mi-a adus numai necazuri. Noroc că m-am prins la timp și am hotărât să rămân corijent la materia preferată. De câte ori eram scos la tablă, tăceam mâlc. Acum, băieții mă bagă-n seamă. Sunt unul de-al lor, mă iau la pescuit, la fotbal și la berărie. Ba, Dolfi mi-a promis că într-o bună zi o să mă ducă și la Ursula Roșcovana. Corijența am rezolvat-o. Am umplut foaia cu formule. Aud că profu' s-a înscris la doctorat. Cică și-a ales ca temă relația dintre energie, masă și viteza luminii.

Costi Gălățanu
Prietenul meu, ziaristul, fusese un copil extrem de vesel, tot timpul pus pe șotii. Se părea că toată veselia și tot optimismul i se consumaseră în copilărie. Rămăsesem singurul lui prieten, toți ceilalți îl ocoleau. Mi-a destăinuit că visează să se sinucidă, dar îi lipsește curajul. L-am refuzat când mi-a cerut să îl asist. Nervos, mi-a spus că nu-i sunt prieten adevărat. A plecat în Syria, corespondent de război. Când i-a fost transmisă live decapitarea, am știut că își găsise prieteni adevărați. Un vis împlinit.

Arthur Ianoși
Greutatea zeghei și sângele de sub unghiile roase îi aduceau aminte de dimineața când îi trăseseră de sub pat, și pe el și pe sor'sa, doar ca să-și vadă părinții împușcați în fața casei. Îi urcaseră în camioane separate. Ultima oară când o mai auzise pe Olesia. Avea chipul ei în minte, cu buclele blonde încadrându-i ochii albaștri și zâmbetul ăla ce topea orice tristețe. Se uită pe fereastră și văzu un alt grup care pleca la dușuri. Atunci îl zări pe Olek cum fugea către sârma ghimpată și glonțul care-i străpunse țeasta.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iulie 2023, grupul are 11.540 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus