10.07.2023
Iulia Biro
Sunt gata de zbor. Stau strânși unul într-altul și abia așteaptă. Toți visează la zări îndepărtate și văzut dealul de sus, doar Puf50 vrea să rămână singur. Să nu se înghesuie, să nu se îmbrâncească, să nu-l gâdile ăilalți. Pe primii îi desprinde o pisică. Nu ajunge niciunul prea departe, se lasă încet pe iarba pajiștii și acolo rămân. Ceilalți, aproape toți, au zburat cu vântul, iu-piii, iu-huu, a auzit cum li se îndepărtau chiotele. Puf50 are toată casa mamei Păpădie pentru el, o zi întreagă.

Florentina Enache
Bă, voi sunteți sănătoși la cap ce dracu dă porumb pusărăți acilea? Ăstea-s rânduri; parcă e pișatu`boului. Iar fu beut ăla cu tractoru`? Bă, dacă vine tovu`dă la județ și le vede așa, dracu ne ia pă toț`, ne dă ăla la văcărie și la porcărie. `Ț-ai dracu dă idioț, că m-aț`mâncat. Șefu`, e târziu să întoarcem brazda acu, da`știi ce facem? Zâcem că e d`ăla esperimental care să grijește dă el și să dă singur după soare și apă. Da, mă, că ăla e prost să nu vază că o dau dupe cireș cu porumbelu`soarelui. Șefu, io zâc că e.

Carmen Tot
Din oceanul pacific a ieșit un pește mic și pe coada lui scria ieși afară dumneata. Fetița continua să-și scuture codițele, rotindu-se si numărând, apoi arăta cu degetul cine pică la socoteală. Picăm toți, mi-am spus. Și, unul câte unul, copiii îmbătrâneau, ieșeau din rând și urcau, fiecare singur și resemnat, în barcă, plătindu-i barcagiului ultimul ban avut, visul nevisat încă. Pe malul celălalt, același cerc, aceeași numărătoare și unul câte unul devenea uitare. Stiți ceva, le-am strigat, eu nu mă mai joc cu voi.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iulie 2023, grupul are 11.540 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus