12.07.2023
Lucian Domșa
N-ar trebui să-mi pese că fac dializă de trei ori pe săptămână. N-ar trebui să-mi pese că sunt diabetic și dependent de insulină. N-ar trebui să-mi pese că am leșinat seara, dinaintea Centrului de Dializă, când mi-a scăzut brusc glicemia și nu am mai putut reacționa. N-ar trebui să-mi pese că nu mai urinez deloc. N-ar trebui să-mi pese că mulți mă-ntreabă de ce nu mă-nscriu pe lista de așteptare pentru transplantul renal, iar eu n-am încredere în el. Îmi pasă doar de Dumnezeu și de crucea ce mi-a dat-o s-o port.

Roxana Popescu
Când amestec bere cu înghețată, stau pe Facebook și scroll-ez în spiritul digestiei. O știre despre chelia lui Musk, un video cu Dragnea gătind. La comment-ul Bucă-tare dau plictisită un râs-cu-lacrimi-emoji. Reclamă la Digest Duo. Deh, ecoul din baie. Tudor Chirilă face azi 49 de ani. Era mișto în '96, LOL. Îi dau unfriend. La prieteni comuni e Dan. A, îl cunosc, stă la 2. Are poze cu un nou-născut. Multe poze. Îi dau inimioară la una și scriu Felicitări cu șampanie-emoji. Poate mă ajută să car mobila când mă mut.

Iulia Biro
La petrecerea din camera de cămin ticsită de lume, cu sacul de cartofi încă după ușă, și-a desfăcut cadourile pe la 10 seara, cât încă nu erau mulți beți. Mai o cană, mai un tricou - s-a bucurat de toate. Aha, l-am auzit, am primit chiloți. Flutura deasupra capului boxerii în carouri roș-albastre, rari printre chiloții românești ai vremii. S-a dus să-i probeze, mi-a zis să vin în două minute. L-am găsit în boxeri și atât, scuturându-și pe rând picioarele și râzând: nu-mi pasă, nu-mi pasă, nu-mi pasă pe care iasă.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iulie 2023, grupul are 11.540 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus