14.07.2023
Ionuț Tuhoarcă
M-am culcat la 20:20. Întotdeauna mă grăbesc la somn. Fur startul. M-am trezit la 2:20. De obicei mă trezesc la 2. Ceasul meu biologic m-a înșelat cu 20 de minute. Am pătruns tiptil în bucătărie la 2:22 cu gândul să-mi fac o omletă. Am spart 2 ouă și am făcut ochiuri. Am pus apă în ibric și împreună cu cafeaua măcinată pentru ibric prin procesul de fierbere a rezultat cafea. În prealabil am ras și un rachiu de pe listă. M-am uitat pe balcon. Întuneric și 2 câini. E o altă zi.

Răzvan Drăgoi
Nepăsarea e una din definițiile inocente ale morții. Când o practici profesionist, realizezi că totul e de complezență. Ce mai faci? Mă doare undeva, dar te-ntreb, așa se face. Bună ziua. Știi foarte bine unde simt eu o angoasă dacă ai tu sau nu o zi bună. Vai, ce bine-ți stă părul. Pitica dracului. Felicitări pentru examen. Ce prost ești. Aveți dreptate. Băga-mi-aș, cum a durut să zic asta. Fast forward niște ani. Defibrilatorul, e atac de cord. L-am pierdut. Ce faci deseară, domnișoară doctor?

Iulia Anastasia Roșca
Nu știu cum m-am pricopsit cu cele mai slăbănoage prietene din lume. Două bucăți de femei-băieței fără șolduri, cu pielea tăbăcită. În schimb, eu sunt mai planturoasă, am forme feminine, adică sunt grasă. Cum am ajuns pe plaja de nudiști, ele s-au dezbrăcat dezinvolt, ca niște hipioate libere, eu m-am uitat ca o mâță speriată în jur, am văzut un cuplu de bătrâni cu pieile atârnând pe la mal și mi-am făcut curaj. Mi-am descoperit cu grijă corpul alb ca laptele și am observat cu uimire cum nu s-a făcut gaură în cer.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iulie 2023, grupul are 11.540 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus