16.07.2023
Paul Dârvariu
Mă numesc Tudor Șurubărescu și sunt inventator de roboți. Pasiunea aceasta a venit din nevoia de a-mi rezolva treburile neplăcute. Primul robot îmi cobora capacul de la WC, al doilea era un dispozitiv de făcut patul și al treilea era o bâzdâganie care aduna șosetele de pe covor. Pe ultimul l-am înzestrat cu sentimente umane, dar l-am prins în pat cu nevastă-mea. O să-l ucid, dar mai întâi trebuie să consult Codul Penal ca să aflu la ce s-ar încadra fapta mea. La distrugere sau la omor calificat?

Cristina Daniela Dumitru-Pascal
Îl privi și începu să îl scalde. Îl îmbrăcă cu costumul nou și pantofii de piele. Un fir de transpirație, sau poate o lacrimă, se prelinse peste palmele unite pe piept. Se scurse pe icoană. Începu să plouă. Îl sărută pe frunte și răceala o cutremură. Era capăt de drum. Își ridică ochii din caiet și îi dădu foc cu același chibrit cu care aprinsese și lumânarea. Îl scăpă peste mormânt. M-ai mințit, tată. Cuvintele nu iubesc, nu îmbrățișează, nu mângâie, nu uită, nici nu te aduc înapoi. Scrum le-am făcut pe toate.

Andrei Popilian
Alo, miliția? Vă rog să veniți de urgență la C5. E un vacarm îngrozitor deasupra: bubuieli, țipete, trosnete. Vă rog să notați. Da, Nae nebunu' i se zice. Sculptoru', da. Vă rog să vă grăbiți. Cine știe, o omoară ăsta. În nici douăj' de minute erau la mine la ușă. Rezolvarăți? întreb. Dom'le, bine că ne-ați chemat. Știți ce făcea individu'? Bușea cu bustu' tovarășului de toți pereții. Cu ciocan, cu topor, tot ce avea prin casă. Cică Eu te-am făcut, eu te omor. Păi pe puțin cinci ani îi dăm. Vă salut, numai bine.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iulie 2023, grupul are 11.540 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus