17.08.2023
Florina Hegedüs
A fost rapid, m-a luat prin surprindere. Nu plâng, dar mă revolt în felul meu și mi-am reîntors fața privindu-i ochii plini de ură, m-ar fi strivit. Scrisori găsite, parfumate, negru pe alb, erau dovezi. Dracu te-a pus să cotrobăi, urlă, tâmpită, și-mi vii mie acum cu povești, că vrei să divorțezi. Am căutat și eu un alt fel și știi cum e, nu trăiești pe lună, mereu găsești, îmi zise cu o voce deja mai domolită. Știu cum e, și eu caut. Cee? Și a venit a doua palmă, pereche la prima, și la căutatul motiv ca să plec.

Fabiola Stoi
Se iau trei servitori, doi consilieri de încredere și o caleașcă și se trimit în regat pe la casele cu fete de măritat. Ca probă de foc, fiecare fată trebuie să mă încalțe. Perechea mea e la cea care m-a purtat la bal. A fugit din brațele prințului, speriată de cucul ăla mic din orologiu. Noroc că am reușit să-i scap din picior, altfel acum zăceam prin vreo mocirlă. Da, dar măcar eram cu perechea mea. Acum sunt stingher, mi-e dor de ea. O voi găsi și o voi aduce la palat. Așa va avea și prințul pereche.

Alex Stoicescu
Mă ținea la ușă. Nu părea beat, deși nu pot să bag mâna-n foc că nu era. Am insistat, i-am zis că tocmai vorbisem cu Ileana, urma să ieșim împreună, am venit s-o iau, el m-a luat iar cu balauru' și împăratu': trebuie să te lupți cu balaurul dacă vrei mâna fetei. Am intrat în joc, l-am întrebat unde-i balaurul și a luat poziție de luptă. Păi dumneavoastră nu sunteți împăratul, am întrebat. Sunt și împărat și balaur, a zis, și atunci s-a auzit râsu' nevesti-sii: Prințeso, hai mai repede că-l sperie tac-tu și pe ăsta.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2023, grupul are 11.680 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus