Ioana Dinescu
Trecem pe lângă Paprika Csárda, îi arătă el. A câta oară, îi trecu ei prin minte. Când am vizitat Viena, când ne-am întors din Franța, când am plecat spre Belgia și apoi încă și încă, doar clipe fulgerătoare în noapte, ca acum, conducând între două acasă. O singură dată am mâncat gulaș aici, era prima dată, își aminti ea gustul piperat, sărat, ardeiul iute și smântâna de lângă blidul de lut pictat cu un cocoș. De ce îmi vine să plâng, mătură ea cu mâna în fața ochilor, noroc că nu vede nimeni filmul din capul meu.
Daniela Rusu
Nu-i nimic interesant în a muri. Când mi-am mușcat falca și te-am văzut în sicriul ăla rece, viața ta mi-a devenit film. Nu ar avea critici prea bune. N-ai vrut să impresionezi. Ai fost simplu și ipohondru. Te-ai plimbat cu trenul, ai sculptat, ai făcut copii, poezie și borș cu fasole. Ai jucat șah și-mpărțeai cu mine câștigul de la remi. Îmi plăcea cum puneai gogonele pe iarnă și lemnele în magazie. Cum developai poze și-apoi ieșeam cu motoreta. Știu că nu e un film de Oscar, dar e unul în care tu ești veșnic.
Monica Bologa
Nu înțeleg de ce a primit filmul ăsta nota maximă, mă revolt eu iubitului meu. Pământul născut dintr-un nu știu ce nor cosmic făcut din praf, particule de gheață și gaze, un Adam și-o Evă păcătoși - mama lui de măr - dinozauri, peșteri, cocioabe, zgârie nori, telefoane lipite de palme, războaie, boli, iar la final buuuum, răutatea omului distruge planeta apoi iubirea o reconstruiește. Previzibil final. I-aș da 10 doar de-aia că mă cheamă Eva. Hai, mai mușcă o data din măr apoi du-te acasă că te-așteaptă nevasta.
Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În septembrie 2023, grupul are 11.820 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).