22.10.2023
Titela Durnea
A fost dragoste la prima vedere. Era în vacanță. A trecut grăbită pe lângă el. Minionă, cochetă, i-a furat inima. Nu s-a așteptat să o revadă, la nici o lună, acasă în Sibiu. După momentul de uluială, pe față i s-a instalat un zâmbet uriaș. Știa că a treia oară va fi cu noroc. S-a interesat de ea pe la prieteni, a gugălit intens o săptămână. Cu lecțiile făcute, eliberat de temeri, și-a făcut curaj. A găsit-o. A luat-o. De atunci sunt nedespărțiți. Le șade bine-mpreună. O chemă Mini. Mini Cooper.

Lucian Domșa
Iuby, vreau un Mini, s-a pisicit Corcodușa la Părintele Agheasmie, trăgându-și hainele pe ea. Uite, unul roz, ca-n poză. Preotul a privit ecranul telefonului și a pufnit în râs. S-a ridicat din pat și s-a apropiat de frigider. L-a deschis și a luat o bere. A desfăcut-o și a băut-o fără să ia sticla de la gură. După ce a râgâit satisfăcut, a-ntrebat-o: Da' unde ai auzit tu de mașina asta? Ea a zâmbit. De la sor-mea dân Italea, că și ea are unu'. Am întrebat-o: de unde-l ai, fă? De la fraieru' ăla de popă catolic.

Costică Tihan
Pe terasa de lângă piscină aveau niște clătite cu afine și vanilie de casă, o nebunie, nu alta. Înainte ca MasterChef să gliseze cu spatula marginile omletei spre centru, a întrebat-o pe "prințesa" din spatele meu ce ar dori. O mini-omletă doar cu brânză și roșii, a răspuns fetița, cu o atitudine de premianta clasei. M-am întors către ea și am întrebat-o daca este chiar o prințesă. Ea m-a privit preț de o milionime de secundă, a început să clipească repede din ochi și a lăsat capul în jos, pufnind în râs.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În octombrie 2023, grupul are 11.950 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus